Portal 072info

Od ponedjeljka raspodjela donacije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

fw
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Direktori ustanova i kantonalni ministri znaju kakvo je stanje s testovima na koronavirus u Federaciji BiH, kazao je za “Avaz” Zijad Latifović, predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstva FBiH. Dodao je da se u Sarajevskom i Tuzlanskom kantonu radi najviše testiranja, jer su najmnogoljudniji.

– U KS imaju dovoljno rezervi, dok je u Tuzli u toku tender javne nabavke za testove. Međutim, znate kako kod nas idu te tenderske procedure, mogu trajati mjesecima, i to je problem koji nije vezan za nestašicu testova, već za proceduru – kaže Latifović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Donacija medicinske opreme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) za našu zemlju, u kojoj je i 100.000 testova, već dva i po mjeseca stoji na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Ali Ministarstvo civilnih poslova završilo je proceduru i raspodjela će početi uskoro. Predložen je i raspored preuzimanja.

– Republika Srpska bi svoj dio donacije trebala preuzeti u ponedjeljak ujutro, iz Distrikta Brčko čekamo da se očituju mogu li doći po svoj dio u utorak. Nadležni iz Kantona će donaciju preuzeti u ime FBiH. Najvjerovatnije da će od srijede pa narednih pet dana dolaziti iz po dva kantona dnevno – rečeno nam je iz Ministarstva civilnih poslova.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Maske neće biti jedina zaštita: Moglo bi se dogoditi da još nešto moramo nositi

072info.com

Objavljeni rezultati testiranja na KCUS-u: Skok broja zaraženih u Sarajevu, na liječenju od Covid-19 i troje djece

072info.com

Hrvatski kardiolog: Kod nekih pacijenata covid-19 je ostavio posljedice na srce

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)