Od posljedica koronavirusa u zadnjih nekoliko dana preminuli 22-godišnja djevojka i 23-godišnji mladić

korona bolnica
28.10.2020., Karlovac - Na Covid odjelu u Opcoj bolnici Karlovac trenutno je 37 pacijenata od cega je troje na respiratoru. O pacijentima danonocno brine medicinsko osoblje, lijecnici i medicinske sestre koji u zastitnim odijelima provedu visesatne smjene. Sestre osim sto pruzaju medicinsku skrb, same voze i mijenjaju kisik, nepokretne pacijenete hrane pa i kupaju. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dvadesetdvogodišnja djevojka u Hrvatskoj preminula je od posljedica virusa korona, objavljeno je na zvaničnoj vladinoj “Twitter” stranici o virusu korona.

Kako je navedeno, djevojka, rođena 1999. godine, preminula je u bolnici u Zaboku.

Kako saznaju mediji od izvora bliskog županijskom Stožeru civilne zaštite, djevojka je primljena u bolnicu u noći s petka na subotu.

Imala je prirođenu srčanu manu i više drugih komorbiditeta te je preminula u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Hrvatska je danas potvrdila 25 preminulih od posljedica virusa korona, a zaražena su 422 lica.

Proteklog vikenda preminuo je i mladić od 23 godine u zagrebačkoj bolnici Dubrava. Mladić je bio zaražen virusom korona, a direktor bolnice Ivica Lukšić je rekao da je imao umjerenu pretilost i povišeni krvni pritisak.

Lukšić je naveo da je u bolnicu došao s teškom pneumonijom, bez većih komorbiditeta, prenose hrvatski mediji.

– Imao je umjerenu pretilost i hipertenziju, ali kovid je ozbiljna bolest. Vidimo to kroz post-kovid. Kovid je bolest koja ima uticaj na više sistema i ostavlja posljedice, rekao je Lukšić, javlja Srna.

Prethodni članakAtletičari Mediha Salkić i Amel Tuka najbolji sportisti Grada Zenica za 2020.
Sljedeći članakRoditelji mole: Ne otvarajte još škole, evo zašto