Portal 072info

Od sada direktan let Sarajevo-Dubai: Povratna karta već od 198 eura!

Sarajevo je među pet novih ruta Centralne i Jugoistočne Europe koje su ponuđene kao odgovor na sve veću potražnju putnika

Flydubai, avio-kompanija sa sjedištem u Dubaiju, nedavno je pokrenula direktni let za Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine. Ova ruta je jedna od pet novih ruta čije je pokretanje avio-kompanija najavila širom Centralne i Jugoistočne Europe, nudeći putnicima fleksibilno povezivanje sa Dubaijem i širim regionom preko drugog najprometnijeg aerodroma na svijetu, Dubai International. Uz ove nove destinacije, Flydubai je u 2014. godini pokrenuo 23 nove rute.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Flydubai je osnovan 2008. godine kako bi stvorio nove mogućnosti za putovanje, turizam i trgovinu i kako bi poboljšao povezivanje između Dubaija i ostatka Bliskog Istoka, zemalja Zaljeva, Afrike, Kavkaskog regiona, Centralne Azije, Europe i Indijskog podkontinenta.

Komentirajući pokretanje direktnog leta, Jeyhun Efendi, viši potpredsjednik komercijalnog odjela u Flydubai je rekao: “Flydubai je usmjeren na isporuku pristupačnih, udobnih i pouzdanih putničkih opcija na tržištima koja su bila nedovoljno opslužena, i to je potaknulo pokretanje naših letova prema Sarajevu, kao i prema naše četiri nove dodatne europske rute. Uz dodatnu opciju ponude naše biznis klase, putnici sada imaju veću fleksibilnost da dođu do novih pravaca, preko regionalnog putničkog i turističkog čvorišta u Dubaiju.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Flydubai je nedavno dobio priznanje na dodjeli Nagrada CAPA 2014 za izvrsnost u avijaciji kao najinovativniji i najuticajniji prevoznik u svojoj kategoriji, a do danas je izgradio mrežu od 86 destinacija, od kojih 54 prethodno nisu imale letove iz Dubaija. Tokom posljednjih šest godina, avio-kompanija je uspostavila flotu od 42 aviona nove generacije Boeing 737-800 i ima više od 1.300 letova sedmično.

Lokacija nove rute će omogućiti alternativne putne mogućnosti u susjedne zemlje. Putnici koji putuju u ekonomskoj klasi na novoj sarajevskoj ruti će imati pristup interaktivnim audio i video uređajima za zabavu, koji se nalaze na poleđini svakog sjedišta sa više od 1000 sati filma, televizijskog programa i muzike.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Putnici će imati mogućnost putovanja i u biznis klasi, i moći će iskoristiti 24-satne usluge biznis tima za pomoć pri rezerviranju i za upite tokom putovanja, prioritet prilikom čekiranja, udobna prostrana sjedišta i različit vid zabave tokom leta kao i opcije za obroke na letu.

Dubai je jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, koja posjetiocima nudi različite atrakcije i iskustva, uključujući međunarodna sportska i muzička dešavanja, a ima za cilj da privuče 20 miliona turista do 2020. godine, kada će grad Dubai biti domaćin izložbe Expo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Flydubai će imati dva direktna leta sedmično između Dubai International Terminala 2 i Međunarodne zračne luke Sarajevo. Povratna karta za ekonomsku klasu za Dubai može se rezervirati za EUR 198. Ovo je promotivna karta i može se rezervirati od 15. decembra do 20. decembra, samo za putovanja između 15. januara i 15. marta 2015. Redovna cijena povratne karte u ekonomskoj klasi za Sarajevo je od 379 EUR uključujući 20 kg čekiranog prtljaga, dok je povratna karta u biznis klasi od 1.400 EUR uključujući sve takse i 40 kg čekiranog prtljaga.

Avio karte se mogu kupiti preko Flydubai web stranice (flydubai.com) ili u Flydubai poslovnici u Sarajevu, biznis centar UNITIC, Fra Anđela Zvizdovića broj 1, 20. sprat, tel. +387 33 295 212/214, kao i putem drugih putničkih agencija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

depo.ba

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME