Portal 072info

Od sada direktan let Sarajevo-Dubai: Povratna karta već od 198 eura!

Sarajevo je među pet novih ruta Centralne i Jugoistočne Europe koje su ponuđene kao odgovor na sve veću potražnju putnika

Flydubai, avio-kompanija sa sjedištem u Dubaiju, nedavno je pokrenula direktni let za Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine. Ova ruta je jedna od pet novih ruta čije je pokretanje avio-kompanija najavila širom Centralne i Jugoistočne Europe, nudeći putnicima fleksibilno povezivanje sa Dubaijem i širim regionom preko drugog najprometnijeg aerodroma na svijetu, Dubai International. Uz ove nove destinacije, Flydubai je u 2014. godini pokrenuo 23 nove rute.

Flydubai je osnovan 2008. godine kako bi stvorio nove mogućnosti za putovanje, turizam i trgovinu i kako bi poboljšao povezivanje između Dubaija i ostatka Bliskog Istoka, zemalja Zaljeva, Afrike, Kavkaskog regiona, Centralne Azije, Europe i Indijskog podkontinenta.

Komentirajući pokretanje direktnog leta, Jeyhun Efendi, viši potpredsjednik komercijalnog odjela u Flydubai je rekao: “Flydubai je usmjeren na isporuku pristupačnih, udobnih i pouzdanih putničkih opcija na tržištima koja su bila nedovoljno opslužena, i to je potaknulo pokretanje naših letova prema Sarajevu, kao i prema naše četiri nove dodatne europske rute. Uz dodatnu opciju ponude naše biznis klase, putnici sada imaju veću fleksibilnost da dođu do novih pravaca, preko regionalnog putničkog i turističkog čvorišta u Dubaiju.”

Flydubai je nedavno dobio priznanje na dodjeli Nagrada CAPA 2014 za izvrsnost u avijaciji kao najinovativniji i najuticajniji prevoznik u svojoj kategoriji, a do danas je izgradio mrežu od 86 destinacija, od kojih 54 prethodno nisu imale letove iz Dubaija. Tokom posljednjih šest godina, avio-kompanija je uspostavila flotu od 42 aviona nove generacije Boeing 737-800 i ima više od 1.300 letova sedmično.

Lokacija nove rute će omogućiti alternativne putne mogućnosti u susjedne zemlje. Putnici koji putuju u ekonomskoj klasi na novoj sarajevskoj ruti će imati pristup interaktivnim audio i video uređajima za zabavu, koji se nalaze na poleđini svakog sjedišta sa više od 1000 sati filma, televizijskog programa i muzike.

Putnici će imati mogućnost putovanja i u biznis klasi, i moći će iskoristiti 24-satne usluge biznis tima za pomoć pri rezerviranju i za upite tokom putovanja, prioritet prilikom čekiranja, udobna prostrana sjedišta i različit vid zabave tokom leta kao i opcije za obroke na letu.

Dubai je jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, koja posjetiocima nudi različite atrakcije i iskustva, uključujući međunarodna sportska i muzička dešavanja, a ima za cilj da privuče 20 miliona turista do 2020. godine, kada će grad Dubai biti domaćin izložbe Expo.

Flydubai će imati dva direktna leta sedmično između Dubai International Terminala 2 i Međunarodne zračne luke Sarajevo. Povratna karta za ekonomsku klasu za Dubai može se rezervirati za EUR 198. Ovo je promotivna karta i može se rezervirati od 15. decembra do 20. decembra, samo za putovanja između 15. januara i 15. marta 2015. Redovna cijena povratne karte u ekonomskoj klasi za Sarajevo je od 379 EUR uključujući 20 kg čekiranog prtljaga, dok je povratna karta u biznis klasi od 1.400 EUR uključujući sve takse i 40 kg čekiranog prtljaga.

Avio karte se mogu kupiti preko Flydubai web stranice (flydubai.com) ili u Flydubai poslovnici u Sarajevu, biznis centar UNITIC, Fra Anđela Zvizdovića broj 1, 20. sprat, tel. +387 33 295 212/214, kao i putem drugih putničkih agencija.

depo.ba

 

Podijelite članak