Portal 072info

Od septembra u kinima nova bh. komedija ‘Hiljadarka’: Pogledajte prvi trailer

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Film je snimljen na širem lokalitetu općine Banovići, a radi se o izrazito ambicioznom projektu snimljenom prema originalnom scenariju bosanskohercegovačkog pisca Zilhada Ključanina na čijem se razvijanju radilo nekoliko godina

Nenad Đurić, reditelj izrazito uspješne komedije „Nebo iznad krajolika“ ove će nam se jeseni predstaviti sa svojim novim hitom. Riječ je o filmu „Hiljadarka“ HEFT Production agencije Sarajevo koji je rađen uz podršku Fondacije za kinematografiju Sarajevo i u saradnji sa partnerima i koproducentima filma: Cine Planet iz Beograda, Jadran Film iz Zagreba, Filmski Centar iz Sarajeva, RTVFBiH i RMU Banovići.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner
hiljadarka-plakat

Film je snimljen na širem lokalitetu općine Banovići, a radi se o izrazito ambicioznom projektu snimljenom prema originalnom scenariju bosanskohercegovačkog pisca Zilhada Ključanina na čijem se razvijanju radilo nekoliko godina.

Mladić Atif Kurtović (Trifunović) prvi puta u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio tamo gdje je njegov sada penzionisani otac stao – postao rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti mijenja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvrijedniju novčanicu u državi – novčanicu u iznosu od hiljadu dinara (tzv. „hiljadarku“). Tako se Atif uskoro nađe na putu za Beograd gdje će ga Titov lični fotograf (Pervan) uslikati za istoriju. U cijelu priču uskoro ulazi i mlada djevojka čiji nadimak nije slučajno „Hiljadarka“ (Bukva) u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. A kada Tito (Kojo) najavi svoju posjetu Atifovom rodnom gradiću – za sve junake ove simpatične priče krenuće avantura koju će pamtiti do kraja života.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Komedija „Hiljadarka“ između ostalog posebna je i po tome što je uspjela okupiti najimpresivniju glumačku postavu u jednom filmu u posljednjih nekoliko godina. Tako se među glavnim glumcima pojavljuju Branislav Trifunović („Jesen stiže Dunjo moja“, „Spomenik Majklu Džeksonu“), Aida Bukva („Magacin Kabare Show“), Moamer Kasumović (TV-serija „Lud, zbunjen, normalan“), Milutin Mima Karadžić („Montevideo“), Željko Pervan („Večernja škola“), Nikola Kojo („Mi nismo anđeli“, „Parada“), Slaven Knezović („Ljudožder vegetarijanac“, „Broj 55“) te plejada sjajnih BH glumaca koju predvode Vlado Kerošević, Vanesa Glođo, Edhem Husić iMona Muratović. Direktor fotografije je Dušan Joksimović čiji najpoznatiji rad kamerom uključuje nezaboravne hitove kao što su „Lepa sela lepo gore“, „Rane“, „Munje“, „Mi nismo anđeli“ i „Parada“. Uz već navedenu jaku glumačku postavu, izrazito kvalitetnu produkciju, sigurnu rediteljsku ruku i scenario koji obiluje velikom količinom humora karakterističnim za naše prostore nesumnjivo je da komedija „Hiljadarka“ već sada spada u jedan od najočekivanijih filmova ove godine.

hiljadarka

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Projekat kino distribucije filma “Hiljadarka” radi poznata distributerska kompanija Continental film iz Zagreba i to na teritorijama Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Hit-komedija „Hiljadarka“ u domaća kina stiže sredinom septembra.

 

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6