Portal 072info

Od sigurne smrti ga spasio zračni jastuk: Evo kako izgleda automobil kojim je Kusturica sletio s puta! (FOTO)

Filmski reditelj Emir Kusturica povrijeđen je u saobraćajnoj nesreći u četvrtak oko 23 sata, kada je automobil “mercedes”, kojim je upravljao Vićentije Savić (67), sletio sa puta, pišu Novosti.

Kusturica je bio na mjestu suvozača, a i on i vozač Vićentije Savić (67) povrijeđeni su u udesu, koji se dogodio na novoj obilaznici oko Ljiga.

auto-1

Foto: Večernje novosti

Nesreća se dogodila oko 23 sata, kada je automobil “mercedes” kojim je upravljao Vićentije sletelo sa puta.

Još uvijek nisu poznati razlozi zbog kojih je vozač izgubio kontrolu nad volanom.

Iako se prvobitno pojavila informacija da su nakon ukazane prve pomoći, na licu mjesta, putnici upućeni su na dalju dijagnostiku u Urgentni centar Opšte bolnice u Valjevu, oni tamo nisu bili.

Sam Kusturica se oglasio nakon nesreće i kazao kako je ugruhan.

– Moj vozač je povrijeđen i hospitalizovan, ja sam ugruhan i osjećam se tako da sam već nastavio da radim – naveo je Kusturica.

Ne zna, kazao je, kako se osjećaju stručnjaci koji su izveli takav građevinski „poduhvat“ na Ibarskoj magistrali.

– To što su uradili u najmanju ruku je bahato, nestručno i pogubno, jer saobraćajnom signalizacijom, novouspostavljenu ‘lakat’ krivinu najavili su znakom koji se nalazi u samoj krivini – rekao je Kusturica, prenosi portal Iskra i dodao:

“Moji advokati će preduzeti nešto, ne samo da bi se sankcionisala nestručnost koja je mog vozača i mene mogla koštati glave, nego će, nadam se, otkloniti neshvatljive propuste i spriječiti moguće nove nesreće“, dodao je.

 

Autor: (Telegraf)

Podijelite članak