Portal 072info

Narod i pravda Zenica: Od stihijskog ubice do velikog spasitelja!

C0782F21 925B 42A4 BEFD 2AFEEA676339
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poštovani čelični sugrađani, poštovane generacije koje su dio uspomena iz djetinstva ponijele sa stadiona Bilino polje, Čelikovci, Zeničani, sportisti, grade Zenico.

Svjedoci smo situacije i pozicije u kojoj se najveći sportski kolektiv grada Zenice našao, nekako i u skladu sa situacijom u državi i svijetu, pogođen teškom bolešću izdaje, iskorištavanja, manipulacije, potvora i laži. Starac na umjetnom disanju, živ zahvaljujući samo ljudima koji su jedini istinski ostali dosljedni u borbi za njegov spas, ponos i diku, a to su njegovi navijači.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Krenut ćemo ispočetka. U prethodnom dodiru i oglašavanju povodom čestitke 75. rođendana NK Čelik, osvrnuli smo se s ponosom na sve uspjehe u njegovoj dugogodišnjoj tradiciji našeg voljenog kluba, pozivajući aktuelnu vlast da na taj način uvidi – vrijednost, emociju, trag i uspomene, vrijeme kao najskuplji resurs – koje su građani grada Zenice vezali za NK Čelik.

Gospodo, kada neko kaže sinonim, da li znate šta to znači?Gospodo, kada neko kaže emocija, da li ste je ikada osjetili?Gospodo, kada neko kaže djetinstvo, znate li gdje vas misli odvedu?Gospodo, kada neko kaže vikend, da li se upitate – sa kime to Čelik igra?Gospodo, kada čujete za pojam časti, da li Vam se obraz zacrveni?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da znate, ne biste u posljednjih 25 godina postavljali ljude koji su sve a ne samo uspješni menadžeri i ekonomisti, ljude koji su sve a ne samo sportisti, ljudi koji su sve a ne samo stručnjaci u svom poslu, koji su po bilansu uspjeha u periodu od 2005. do 2015. godine “uspjeli” da naprave finansijski rezultat (čitaj: gubitak) u iznosu od 5.422.786,00KM – a što je još poraznije, nagomilani dug je manje više proporcionalno gomilan svakom sportskom i kalendarskom godinom!

Kažite građanima Zenice, da li biste isto tako svoje privatne firme vodili, da li biste takvim ljudima povjerili funkcije? Da li je moguće da se nijedan alarm nije upalio za sve ove godine agonije, sistemskog urušavanja, krađe, otimačine, bogaćenja pojedinaca, sirmošenja kolektiva..? Da li ima još riječi negativne konotacije a da ih niste “zaradili”? Da li je moguće da zakaže cijela vertikala upravljanja firmom, od upravnih do nadzornih odbora i to za punih 20-25 godina djelovanja?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uvjerili ste nas da je moguće! Uvjerili ste nas da ‘kadija te tuži, kadija ti sudi!’ Uvjerili ste nas da riba smrdi od glave, a čisti se od repa! Niko dosad nije odgovarao za stanje u klubu, klubu građana Zenice, klubu koji je novac trošio isključivo iz budžeta grada Zenice, istog onog koji pune poreski obveznici, a to su pogađajte, građani grada Zenice!

Prestanite već jednom na krajnje drzak, bezobrazan i licemjeran način populističkim objavama i politikom skrivati svoju nesposobnost. Jasan Vam je pristup domino efekta, gdje ako jedna kockica pada, padaju i uzročno-posljedično i sve one koje dođu poslije nje. Jednom se klupko mora odmotati!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tolike godine su prošle a nijedna legenda kluba nije pomislila a kamoli preuzela funkciju u klubu, pa zar Vam to nije dovoljno? Obraz i čast nemaju cijenu! 

Odmotajte klupko, uradite reviziju, pomozite klubu da siđe sa aparata za disanje, dajte mu priliku za novi život, kaznite odgovorne i pružite priliku ovim borcima koji su uradili više za NK Čelik nego što ste vi gospodo u proteklih 20 godina. Odgovornost grada Zenice, i njegovih upravljačkih struktura u poslijeratnom periodu!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Saopćenje “Narod i pravda Zenica”

Podijelite članak
  • 23
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

SAOPĆENJE: NK Čelik oštro osudio napad na ekipu u Žepču

072info.com

Užasne scene iz Žepča: Napadnuti snimatelji NK Čelik, psovke i galama u direktnom prenosu

072info.com

DERBI KANTONALNE LIGE: Čelik bolji od Žepča

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)