Portal 072info

Od stranog državljanina oduzeto 555 parfema

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Banjaluci su privremeno oduzeli od jednog stranog državljanina veću količinu parfema u vrijednosti 56.680 KM.

Vršeći provjere prometa i porijekla robe u Banjaluci, ovlaštena službena lica UIO, Regionalni centar Banjaluka, pronašli su kod fizičkog lica, stranog državljanina robu bez ikakve dokumentacije o porijeklu. Pošto se radilo o robi koja prilikom ulaska u carinsko područije BiH nije bila prijavljena nadležnim carinskim organima za uvozno carinjenje, ista je privremeno oduzeta.

Radilo se o ukupno 555 komada raznih vrsta parfema (Giorgio Armani, Nina Ricci, Carolina Herrera, Escada, Chanel, Bvlgary i dr.). S obzirom da se radilo o stranom licu kontaktirani su pravosudni organi i proveden je prekršajni postupak protiv stranog državljanina pred nadležnim sudom.

Prilikom vršenja aktivnosti na otkrivanju i oduzimanju robe značajnu ulogu imala je prethodna obuka i donirana oprema putem programa EXBS, koji je podržala Vlada SAD, saopćeno je iz UIOBiH.

N1

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box