Od sutra duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata

sarajevo koronavirus
Photo: Armin Durgut/PIXSELL
Podijelite vijest

Republički štab za vanredne situacije za područje bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska dozvolio je od sutra javna okupljanja do 100 osoba, te privatna do 50 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo, na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao je da se radno vrijeme ugostiteljskih objekata od sutra produžava za dva časa odnosno sa 22 na 24 časa, a od 21. maja biće dozvoljeno izvođenje muzike uživo u baštama ugostiteljskih objekata.

Od 21. maja biće dozvoljeno i prisustvo publike na sportskim takmičenjima, a stručnjaci Instituta da posebno definisati mjere za sportska takmičenja kao i broj takmičara, obzirom da je do sada na snazi bilo ograničenje od 30 takmičara.

Zeljković je rekao da je van snage stavljena mjera o omogućavanju rada od kuće, čime se omogućava se povratak u normalan radni proces.

Također je istakao da sve ostale mjere ostaju na snazi i da iako se ovaj entitet nalazi u periodu stabilizacije ovo nije trenutak za opuštanje.

Govoreći o procesu vakcinacije Zeljković je rekao da se očekuje ubrzanje proces vakcinacije. Prema njegovim riječima oko 50 posto stanovništva starijeg od 65 godina prijavilo za vakcinaciju i da je preostalo da se vakciniše oko 60.000 prijavljenih iz ove kategorije.


Podijelite vijest