Portal 072info

Od sutra obavezno posjedovanje zimske opreme

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

U centralnim i istočnim krajevima Bosne jutros se saobraća pomokrom i mjestimično klizavom kolovozu. U ostalim područjima kolovoz je pretežno suh. 

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost, a na dionicama kroz usjeke mogući su odroni kamenja na kolovoz. Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Čapljina – Stolac, Ljubuški – Čapljina, Srbljani – Bosanska Krupa, Tuzla – Šićki Brod i Rogolji – Mrkonjić Grad – Jezero.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Napominjemo, od 15. novembra stupa na snagu zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.

Radovi u Kantonu Sarajevo

Zbog radova na raskrsnici “Velešići” izmijenjen je režim saobraćanja na raskrsnici ulica  Muhameda ef. Pandže i Halida Kajtaza, gdje se za vrijeme radova saobraćaj preusmjerava privremeno uspostavljenim saobraćajnicama.

Danas od 8 do 16 sati na snazi će biti zabrana saobraćanja u ulici Halida Kajtaza (od raskrsnice s ulicom Patriotske lige do raskrsnice s ulicom Muhameda ef. Pandže) u smjeru Tunel – Željeznička stanica, dok smjer Željeznička stanica – Tunel ostaje slobodan za odvijanje saobraćaja.

Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Sarač Ismailova, Paromlinska, Ćamila Sijarića, Envera Čolakovića, Rustempašina i Ustanička.

Radiosarajevo.ba/cazin.net

Podijelite članak