AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo od sutra će vršiti pojačane kontrole poštovanja epidemioloških mjera.

– S obzirom na to da se epidemiološka situacija u prvim danima marta znatno pogoršala, te da je registrovan veći broj oboljelih u odnosu na prethodni period, inspektori će narednih dana, naročito tokom predstojećeg vikenda, vršiti pojačane kontrole u ugostiteljskim i drugim javnim objektima na području Istočnog Sarajeva – saopćeno je iz Odjeljenja za inspekcijske poslove.

U saopćenju se navodi da će inspektori od sutra u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Istočnog Sarajeva i predstavnicima Komunalne opštinske policije vršiti svakodnevne kontrole sprovođenja propisanih mjera u ugostiteljskim objektima, ali i drugim javnim mjestima na kojima je moguće okupljanje većeg broja građana.

Vlasnicima ugostiteljskih objekata u kojima bude evidentirano kršenje mjera u vezi sa dozvoljenim brojem lica koja borave u objektu, dezinfekcijom, nošenjem maski i propisanom distancom, bit će određene rigorozne kazne, navodi se u saopćenju.

Kontrole će biti pojačane naročito u općinama Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Pale, te na prostoru Jahorine.