ODATA POČAST I POLOŽENO CVIJEĆE: U Zenici obilježen Dan Armije RBiH (FOTO)

Podijelite vijest

_MG_1994jjj

Općinski odbor za obilježavanje značajnih datuma odbrambenooslobodilačkog rata 1992-1995. i Savez RVI ZDK, u saradnji s Organizacijom RVI Zenica i JOB “Unija veterana” ZDK upriličio je danas svečanost povodom obilježavanja Dana armije RBiH.

Cvijeće i vijence na Spomen-kosturnicu boraca poginulih u Drugom svjetskom radu u parku Papirna položili su Udruženje boraca antifašista UBONOAR, dok je tokom dana odata počast šehidima i poginulim borcima Armije RBiH, a položeno je i cvijeće na Gradskom groblju Prašnice.

Jutros su na centralnom gradskom Spomen-obilježju ‘Kameni spavač’ polaganjem cvijeća odali počast šehidima i poginulim borcima Armije RBiH i civilnim žrtvama rata predstavnici udruženja, državnih organa i političkih stranaka.

U okviru obilježavanja Dana Armije RBiH sutra je planirana i promocija monografije “Trećeg korpusa Armije RBiH” o kojoj će kao promotori nešto više kazati akademik Smail Čekić, brigadni general Sakib Mahmuljin, prof. dr. Džemal Najetović i prof. dr. Selmo Cikotić.

Kako je to izgledalo jutros na centralnom gradskom Spomen-obilježju ‘Kameni spavač’ pogledajte u fotogaleriji.

[flagallery gid=269]