hapsenje fakultet split maska 1
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 30, 2021 @ 22:00
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu jučer je došlo do incidenta nakon što je žena odbila staviti masku u prostorijama fakulteta.

NER FIT

Kako javljaju iz policije, događaj se dogodio oko 14 sati, nakon što je žena odbila staviti masku iako ju je zaštitar to zamolio.

Policajci su od nje zatražili osobnu iskaznicu kako bi utvrdili identitet, ali ona je to odbila. Nije željela ni izaći iz zgrade fakulteta.

  • Obzirom da je ženska osoba bila uporna u svojoj namjeri da ignoriše zapovijedi policije, nad njim su upotrebljena sredstva prisile – policijski službenici su je uhvatili za ruku i izveli iz prostora – javlja policija.

Osoba je pružala aktivni otpor onemogućavajući policijskim službenicima da joj stave sredstva za vezivanje, zbog čega je pala na pod i nakon toga je i dalje nastavila pružati aktivni otpor, navode iz policije.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Nakon što su joj stavljena sredstva za vezivanje, dovedena je u službene prostorije.

Žena je nakon privođenja imala vidljive ogrebotine na rukama i nogama pa je pozvana ekipa hitne medicinske pomoći koja je osobu pregledala i utvrdila da nema povreda radi kojih bi trebala biti odvedena u bolnicu.

  • Utvrđen je identitet ženske osobe i nakon provedenog istraživanja utvrđeno je kako je ostvarila obilježja prekršaja, i to iz čl. 47 st. 2. t. 9 Zakona o zaštiti građana od zaraznih bolesti i čl. 16 Zakona o osobnoj iskaznici, radi čega je prekršajno sankcionirana izdavanjem obveznih prekršajnih naloga i nakon čega je puštena iz službenih prostorija – pišu iz PU splitsko-dalmatinske.

Video pogledajte OVDJE

LIDER