Odbjeglo mladunče lava još nije pronađeno, uskoro će početi jesti pse ili mačke

6E08B777 C699 4A8F AA5B 398B5CF0DCD2
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Odbjeglo mladunče lava u Budvi još nije pronađeno.

Darko Saveljić iz Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore upozorava da to danas jeste mladunče, ali da lavovi rastu brzo te da će za dva ili tri mjeseca će početi da jede pse, mačke, ljude.

– Situacija je prilično ozbiljna – rekao je Savljević, prenose Vijesti.me.

Dodao je da Crna Gora posljednjih godina intenzivno ima “užasnih problema” sa krijumčarenjem egzotičnih životinja i da se to iz dana u dan vidi zahvaljujući socijalnim mrežama.

ČITAJ JOŠ:  Bećirović poručio Vučiću: Ne živimo u srednjem vijeku pa da pregovaraju Srbi i Bošnjaci

Saveljić je kazao da je Agencija došla do saznanja da se u zaleđu Budve nalazi mladunče lava, a da je upravo Agencija ta koja izdaje dozvole za uvoz i izvoz, i dozvole za držanje.

– Mi smo pogledali našu dokumentaciju, takva životinja nije prijavljena Agenciji da je prelazila granice Crne Gore – kazao je.

Pojasnio je da su odlučili da pomognu i policiji i ekološkoj inspekciji tako što će organizovati svoje volontere, dronove…

– Također opština Budva je pokrenula i građanstvo da svako pogleda svoje dvorište, tu su i vatrogasci, bit će i Služba zaštite i spašavanja – kazao je Saveljić.

ČITAJ JOŠ:  NIJE SE ZEZAT SA CRNOGORCIMA: Milomir Marić dobio batine u Budvi

Dodao je da nije ljubitelj zooloških vrtova, te da smatra da su to “nekakvi kazamati gdje životinje stvarno pate, jer divlja životinja, a posebno životinja prostranstava pati u kavezima.”

GODISNJICA
MARKETING