Portal 072info

Odbojkašice “Čelik-R” osvojile treće mjesto na “VICTORY CUP 2017”

Odbojkaški klub “Čelik-R” iz Zenice je u proteklom vikendu učestvovao na 7. Međunarodnom odbojaškom turniru za djevojčice i djevojke “VICTORY CUP 2017” kojeg je organizovao odbojkaški klub “VICTORY” iz Novog Travnika.

Na turniru u seniorskoj konkurenciji je učestvovalo 12 ekipa iz BiH i Hrvatske. Odbojkaški klub “Čelik-R” Zenica se žrijebom našao u “grupi smrti” gdje se susreo sa dva najveća favorita na turniru ŽOK “Igman” Ilidža i OK “Prijedor” iz Prijedora te OK “Sloga” iz G.Vakufa. Nakon odmjeravanja snaga protiv “Igmana” zeničke odbojkašice su se našle u neugodnom položaju jer je porazom (2:0) od “Igmana” nametnut imperativ pobjede protiv OK “Prijedor”. Utakmici protiv Prijedora prethodio je meč protiv “Sloge” u kojem su naše odbojkašice rutinskom pobjedom (2:0) uzele maksimalan broj bodova. Utakmica protiv OK “Prijedor” je bila prava demonstracija sile zeničanki u kojem su izabranice trenera Radončić Samira pokazale spremnost da odgovore i najtežim izazovima te su u odličnoj utakmici porazile prijedorčanke sa maksimalnih 2:0 i izbacile jednog od dva favorita iz turnira te otvorile sebi put prema borbi za treće mjesto. U susretu za treće mjesto “Čelik-R” se sastao sa dosta starijom i iskusnijom ekipom OK “Ilijaš” iz Ilijaša. U utakmici punoj prevrata i u pravom odbojkaškom “trileru” zeničke odbojkašice su rezultatom 2:1 savladale djevojke iz Ilijaša i upisale ime kluba na pehar. Važno je napomenuti da se u konkurenciji seniorki u našoj ekipi pored 4 standardne seniorke našlo i 6 kadetkinja koje su u dosta starijoj konkurenciji pokazale fizičku spremnost i snagu da u najkritičnijim trenutcima odigraju zrelo.

Za najboljeg blokera turnira proglašena je igračica “Čelik-R” Zenica Samira Radončić.

Za ekipu “Čelik-R” Zenica su nastupale:
Radončić Samira, Smailović Melisa, Halilović Belma, Ibrašimović Dženita, Krehmić Hanan,Sarajlić Dženeta, Ristanović Tijana, Husić Adna, Knežević Anja i Dautbegović Sara. Trener Samir Radončić.

Rezultati:

ŽOK “Igman” – OK “Čelik-R” 2:0
OK “Prijedor” – ŽOK “Igman” 2:1
OK “Čelik-R” – OK “Sloga” 2:0
OK Prijedor” – OK “Čelik-R” 0:2

Utakmica za treće mjesto OK “Čelik-R” – OK “Ilijaš” 2:1

Podijelite članak