Odgađala vakcinaciju pa objavila potresan video prije smrti: “To je bila greška…”

megan
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Megan Alexandra Blankenbiller, 31-godišnja zvijezda TikToka, preminula je 24. augustra od posljedica COVID-19, a samo devet dana prije smrti snimila je svoj posljednji video u kojemu je pozvala sve pratitelje da se što prije cijepe i zaštite od koronavirusa.

Potresan snimak nastala je iz njenog bolničkog kreveta i pokazuje kako se 31-godišnjakinja bori za zrak, piše People

Megan nije bila cijepljena, a u svojim posljednjim danima očajnički je molila pratitelje da se cijepe kako ne bi završili u bolnici poput nje.

“Nisam primila svoju dozu cjepiva, ali nisam antivakserica. Samo sam pokušavala sve temeljito istražiti, bila sam uplašena i zato sam to odgađala, planirala sam se cijepiti zajedno s ostalim članovima moje porodice. Kao što već i sami znate, teško je postići da se svi oko nečega dogovore, pogotovo ako neki ljudi misle drugačije od vas. Mislim da je to bila greška”, izjavila je Megan.

Ova mlada Amerikanka iz Floride zakazala je termin za cijepljenje sa svojom majkom i dvije sestre, ali razboljela se prije nego što je mogla dobiti vakcinu.

“Ako ste 70 posto sigurni da želite cjepivo, idite po njega. Ne čekajte, samo idite! Jer jedino tako, nadam se, nećete završiti u bolnici kao ja”, rekla je Blankenbiller.

@atasteofalex

**Also, Tonic Water. Nasty stuff but good for you!! Stay safe out there guys!

♬ original sound – It’s Alex, Betch. 💋