ODGOVARA JEDNOROG: Zašto su dobre djevojke postale Jednorozi?

ODGOVARA JEDNOROG: Zašto su dobre djevojke postale Jednorozi?

sLIKA9

Prema mitologiji, jednorog je bijeli konj s rogom na čelu, čijim tijelom teče srebrna krv. Doživljavalo ga se kao elegantnu životinju laganog hoda, vitkog tijela, ponosno naglašenog vrata i plemenitih krupnih očiju.

„Ovo je zaista čudesan svijet. Nedavno sam otkrila da su me moji životni izbori kategorizirali kao Jednoroga. Nikada nisam probala ilegalne supstance, prvo piće sam popila sa 23, a svaki put kada mi neko pridrži vrata osjetim trunčicu grižnje savjesti ako zaboravim da se zahvalim i… 24-godišnja sam djevica. Vidite, mi Jednorozi nismo magična, eterična bića. Jednostavno, životna prioritizacija, prinicipi i stavovi su nam drugačiji od nečijih, ali ništa manje ili više pogrešni.

Dakle, zašto sam ja, dobra djevojka, Jednorog?

Očigledno je da su se žene dosta promijenile od vremena ugovorenih brakova.  Nekada nam je jedini način dolaska do socijalnog statusa bio brak. Nismo privređivale, rađale smo djecu, i to je muškarcima bilo i više nego dovoljno, a mi smo se zadovoljavale prosječnim (ponekad potlačenim) načinom života.

Danas, u vremenu u kojem žene biraju, odlučuju  o svojoj sudbini i opcionalno ulaze u veze i brakove, čini se da su neke izgubile kompas koji pokazuje šta je preporučljivo, a šta veoma loše za činiti sa svojim dostojanstvom. Muškarci ih zato često doživljavaju kao „slomljene“ i veoma podložne najjeftinijim trikovima manipulacije.

Ovo pismo je moj odgovor na nedavni Facebook post bivšeg kolege koji za djevojke tvrdi da smo postale  „broken“ (slomljene). No, kao neko ko se voli pohvaliti brojem djevojaka s kojima je imao vezu za jednu noć (a u isto vrijeme se žali kako nikako da nađe onu pravu) i nije baš najpozvaniji da komentariše zašto djevojke pristaju na manje od onog što zaslužuju.

Istina je, zapravo, da bi on mogao vrlo lako pronaći dobru djevojku. Problem je u tome što je  ne može prepoznati od plejade djevojaka niskog samopoštovanja i visokih ambicija, koje mu se nameću.

Dakle, tokom godina, postala sam svjesna da su i muškarci podjednako „oštećeni“, kao i žene. U početku su dragi i brižni, a onda naiđe jedna i slomi im srce. Ubrzo postanu ovisni o vezama za jednu noć, jer nema opasnosti od vezivanja, varanja i povrjeđivanja. Kako će malo koja djevojka dozvoliti da dva put bude nasamarena, stvara se začarani krug „slomljenih“ duša koje prave još „slomljnih“ duša.

Stoga, otvorite oči! Privlačite ljude poput vas samih. Ako ste u rasulu, najvjerovatnije ćete privući nekog ko je u rasulu. Ako je veza za jednu noć sve što vas zanima – pronaći ćete je lako.

Ako ste Jednorog, onda morate sačekati svog Jednoroga.

Ključ za pronalazak osobe koja zavrjeđuje tvoje poštovanje je u tome da poštuješ sebe. Samo tako možeš prekinuti začarani krug, cijeniti druge više i osuđivati manje.

Anonimni Jednorog

Izvor: Elite Daily

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica