Odgovor žene na pitanje da li je 580 maraka dovoljno za pristojan život postao viralan (VIDEO)

Screenshot 3 49
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nije mali broj onih koji primaju minimalac ili hrane cijelu porodicu od jedne plate.

Sve više je onih koji ne mogu da se izbore za veća primanja iako rade mnogo više od osam sati, kako bi se izborili za egzistenciju. U Srbiji 35.000 dinara (oko 580 KM) kada sve izračunate i oduzmete nije ni blizu dovoljnog za pristojan život, piše Noizz.rs

Na ovu temu je rađena anketa po gradu, a jedna građanka je imala odgovor koji danas svi dijele na društvenim mrežama.

– Ako mene pitate, za pristojan život mi treba 1000 eura. Za mene samu. To je minimum za pristojan život, da možete da izađete nekad i to ne stalno. Da imate para za benzin, da imate para za kafanu – rekla je ona.

Ovaj odgovor brzo je postao viralan i mnogi pričaju kako joj je “svaka na mjestu”.

– Neko ko nema svoj stan da digne kredit da ga otplaćuje 20 godina, tu je rata jedno 250-300 eura, gorivo i komunalije 200 eura i ostaje ti 500 eura za hranu, higijenu i povremeni užitak. Bogami je malo rekla ova gospođa – jedan je od komentara.

I dok neki smatraju da je plata od 500 eura takođe dovoljna, ali je oni nemaju, drugi računaju koliko košta život i navode kako je ova gospođa realna.

– Pa ako ti je plata soma i živiš u Beogradu recimo i plaćaš stan sa troškovima 300 eura i treba i da jedeš nešto mjesec dana 400 eura, i ostaje ti da kupiš stvari za higijenu, za stan, za pranje veša i eventualno eto da izađeš nekad i to ne često – redaju se komentari.

GODISNJICA
MARKETING