Odigrane dvije predstave BNP-a Zenica na MESS-u

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Višestruko nagrađivana predstava Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, glumački i rediteljski uradak Mirjane Karanović, ”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” uspješno je odigrana 07. oktobra u okviru 56. internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Predstava je imala svoju premijernu izvedbu, u Bosanskom narodnom pozorištu, 25. februara, u okviru obilježavanja 66. rođendana BNP-a i od tada je osvojila pet prestižnih festivalskih nagrada.

Novi regionalni koprodukcijski projekat East West Centra Sarajevo, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Pozorišta “Promena” iz Novog Sada i Novosadskog pozorišta (Újvidéki Színház) u novoj predstavi “Za šta biste dali svoj život?”, autora i reditelja Harisa Pašovića, imao je svoje zeničko premijerno izvođenje u četvrtak, 06. oktobra. U subotu, 08. oktobra ova predstava je imala svoje gostovanje na Internacionalnom teatarskom festivalu MESS Sarajevo.

U ovoj velikoj regionalnoj koprodukciji, pored mladih glumica i glumaca iz Novog Sada i Sarajeva, igra i mlada glumica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, višestruko nagrađivana Lana Delić.

Obje predstave su imale svoja izvođenja u okviru MESS MARKET-a,  koji ima za cilj promociju regionalnih teatarskih projekata i autora.