Portal 072info

Odjeća ne pokazuje samo ukus već otkriva i puno o vašoj ličnosti

Vaša odjeća ne govori o vama samo kakav vam je ukus u odijevanju. Ona otkriva i puno o vašoj osobnosti. Također, ono što nosite na sebi utječe na vaše ponašanje. Primjerice, ako ispitanici u nekom laboratorijskom istraživanju nose bijele kute, pažljiviji su i više usredotočeni. Zato mudro birajte svoju odjeću kad je pred vama neki važan zadatak, prenosi magazin “Time”.

1. Različite boje odjeće o vama govore različite stvari. Istraživanja pokazuju da, primjerice, crvena ima jako zanimljiv učinak. Najčešće, crvena znači seks. Studije takođe pokazuju i da crvena čini muškarce privlačnije ženama i žene muškarcima. Također pomaže autostoperima da brže nađu prijevoz.

2. Ako je vaša odjeća mladenačka, djelovat ćete zdravije. Naočale čine da izgledate pametnije, ali manje privlačno. Također, po načinu na koji se neka ženska slavna osoba oblači, možete se pretpostaviti koliko će joj trajati brak.

3. Ako volite brendiranu odjeću, zapravo težite višem statusu i nadate se da će vas ljudi bolje tretirati.

4. Tamna odjeća – neurotični ste. Formalna odjeća – savjesni ste. Neuredna ili nekonvencionalna odjeća – otvoreni ste za nove stvari. Nosite dubok dekolte i skupu odjeću – narcisoidni ste.

5. Liječnicima više vjerujemo kad su u bijeloj kuti. Pjesme nekog glazbenika više će nam se sviđati ako je obučen u skladu s našim očekivanjima.

bh-index.com

Podijelite članak