ODJEL ONKOLOGIJE U NOVOM AMBIJENTU: Adaptacija i rekonstrukcija za pacijente KB Zenica (FOTO)

U prostorijama direkcije Kantonalne bolnice Zenica, danas je održana konferencija za medije, ali i kratki obilazak odjela Onkologije, povodom donacije za adaptaciju i rekonstrukciju Službe za onkologiju i radioterapiju od strane firme Almy d.o.o Zenica, u ukupnom iznosu oko 26 000 KM.

„Služba za onkologiju počela je s radom u maju 2008. godine i Služba je uporedo uspjela da osnuje još dodatna dva odjela. Nakon dvije godine, potreba za proširenjem se pojavila, te smo vremenom počeli sa prikupljanjem donacija, kako od strane pacijenata, tako i od strane privrednih subjekata grada i kantona. Odlučila sam da pošaljem ponudu za proširenje, te na taj način sada se nalazimo ovdje gdje jesmo u novom ruhu u modernijem i ljepšem ambijentu, koji je izuzetno bitan za pacijente koji se liječe na ovom odjelu“, istakla je doc. dr. med. sci. prim Alma Mekić-Abazović.

Donacija je obuhvatila izradu moleraja na cijelom Odjelu visokokvalitetnim ekološkim bojama koje omogućavanju održavanje primjereno medicinskim prostorijama. Rekonstruirano je i kupatilo uz jednu bolesničku sobu, te je na taj nači saniran dugogodišnji problem odvoda. Uz to, saniran je i strop u sanitarnom čvoru, uništen učestalim poplavama sa gornjih spratova i etaža.

„Čast je biti dio ovakvih manifestacija jer je očigledno da smo „gladni“ dobrih vijesti i dobrih dana. Veliko hvala ide zeničkoj firmi koji su još jednom pokazali da zaista žele dobro za ovaj grad, naručito kada se radi o bolesnicima bilo koje vrste. Drago nam je da su ovi činovi, naših prijatelja iz firmi i drugih ustanova dobro i hajr djelo, te da će našim pacijentima biti od velike koristi, jer i njima najviše trebaju“, istakao je v.d. direktora Kantonalne bolnice Zenica doc. dr. med. sci. prim. Rasim Skomorac.

Važno je naglasiti da usluge Odjela za onkologiju i radiologiju Kantonalne bolnice Zenica dnevno koristi oko 70 pacijenata koristeći hemoterapije  i druge vidove terapija, dok je njih oko 40 dnevno na redovnim kontrolama po ambulantama.

Pred obilazak Odjela, od strane menadžmenta Ustanove, uručena je zahvalnica za sav doprinos predstavniku firme Almy d.o.o Alenu Seferoviću, koji je dodao da je ovoj firmi bila velika čast i zadovoljstvo da bude donator ljudima koji trebaju da se liječe te da uslovi odgovaraju uslugama koje im pruža Odjel za onkologiju Kantonalne bolnice Zenica.

U fotografijama koje vam donosimo možete pogledati novi ambijent Odjela za onkologiju i radioterapiju, te uvidjeti da se pacijentima na ovom djelu zaista pružaju maksimalno kvalitetne i za njihovo zdravlje dobre usluge.

[flagallery gid=621]