Odlazak u Njemačku: Zahtjevi za vize se ne mogu podnijeti do daljnjeg

Za državljane trećih zemalja trenutno postoje i ograničenja ulaska u Njemačku za sva putovanja koja nisu apsolutno nužna, navode iz Ambasade Njemačke u BiH.

Odjel za vize Njemačke ambasade do daljnjeg je zatvoren za rad sa strankama – potvrdili su za N1 iz Ambasade Njemačke u Bosni i Hercegovini.

Naime, u Ambasadi prate razvoj situacije u vrijeme pandemije virusa Covid-19, a javnost će o svim eventualnim promjenama biti informisana putem oficijalne web stranice i Facebook stranice.

– Navedene mjere, koje smo donijeli uslijed širenja korona virusa, služe u svrhu zaštite podnositelja zahtjeva za vizu i uposlenika Ambasade. Osim toga, za državljane trećih zemalja trenutno postoje ograničenja ulaska u Saveznu Republiku Njemačku za sva putovanja koja nisu apsolutno nužna, navode iz Ambasade i dodaju kako će sa radom postepeno početi u odjelu za vize čim situacija dozvoli da se zahtjevi za vize mogu ponovo podnositi.

Napomenuli su i da Odjel za vize i dalje obrađuje upite o postupku izdavanja viza.

– Iako je rad sa strankama obustavljen, Odjel za vize i dalje obrađuje pristigle upite kao što su npr. upiti o postupku izdavanja viza, preuzimanje naknadno dostavljene dokumentacije putem e-maila, pošte ili faksa, i slično, poručili su iz Ambasade.

Podsjećamo, ustaljeni režim rada Ambasade prekinut je sredinom marta usljed pandemije korona virusa koja je zahvatila i Bosnu i Hercegovinu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE