Portal 072info

Odličan uspjeh članova DVD-a na međunarodnom takmičenju

Pripadnici DVD „Zenica“ su učestvovali na „Otvoreno natjecanje članova i članica sa zaprežnom-ručnom vatrogasnom štrcaljkom – MEMORIJAL FRANJO BARTOLIĆ“.

Natjecanje je organizovala Vatrogasna zajednica Baranja, a održano je u mjestu Petlovac-Beli Manastir, dana 22.08.2015. godine. Mješovito odjeljenje DVD-a (vatrogasci i vatrogaskinje) zauzelo je II mjesto u kategoriji „članovi A“, a u konkurenciji 14. ekipa iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Samo osvajanje drugog mjesta u ovoj konkurenciji ima težinu osvajanja nezvaničnog balkansko prvenstva u ovoj disciplini. Zenički dobrovoljni vatrogasci su pokazali da su u rangu evropskih atrogasaca, sa znanjem, umijećem i snalažljivošću. Uz pehare i medalje pripadnici DVD-a su proširili prijateljstva sa vatrogascima iz Evrope i uz druženje na zajedničkoj zabavi, dobili niz poziva na zvanična vatrogasna takmičenja u Mađarskoj (Sekešfehervar i Budimpešta), Srbiji i Hrvatskoj.

I ovaj se put dokazalo da DVD „Zenica“ razvija međunarodnu saradnju među vatrogascima i sami organizuju takmičenja vatrogasaca , a očekuje se da će i ove godine organizovati „Međunarodni malonogometni turnir vatrogasaca Evrope“, koji se tradicionalno održava u otobru, a povodom „Oktobar , mjesec zaštite od požara“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME