ODLIČNA PARTIJA ALIHODŽIĆA: Rukometaši Čelika savladali HRK Izviđač

Podijelite vijest

rk

Foto: Benaris Mahmić za 072info

U izuzetno užarenoj atosferi Gradske arene u Zenici večeras je odigrana rukometna utakmica 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, gdje je domaćin  RK Čelik ugostio ekipu „Izviđača“.

Iako je utakmica bila izuzetno naporna i teška, rukometaši Čelika su i pored velikog niza problema  uspjeli upisati veliku pobjedu i tako se vratiti u borbu za plasman u Ligu 4.

U prvom dijelu igre na obje strane mogla se osjetiti velika spremnost, požrvovanost te dosta gruba igra, koja je okončana isključenjem Aldina Begagića u ekipi Čelika i to već u 5. minuti susreta.

Utakmicu je sudio dvojac Kamberović-Šabić, koji su stvarali velike probleme domaćoj ekipi, koja se u toku utakmice niti u jednom trenutku nije predala, te su tako golovima Boška Jolovića, Davora Kadića, ali i izuzetno uspješnog mladog rukometaša Haruna Alihodžića, uspjeli ući u vodstvo i pored teške igre držati rezultat u svojim rukama. Važno je pohvaliti i izvanredne odbrane Dragana Starčevića, koji je hrabro stajao na golu Čelika te imao nekoliko izvanrednih odbrana.

Taktikom suđenja dvojice sudija u 36. minuti susreta, na parketu su ostala tri domaća rukometaša, koji su odigrali sami izvanredne dvije minute, koliko je trajala kazna za preostalu trojicu rukometaša.

U ekipi Čelika najefikasniji su bili Nermin Bašić i Davor Kadić sa po sedam golova, kao i Nermin Mujanović sa šest postignutih golova. Za igrača utakmice proglašen je Boško Jolović, koji je zasigurno odigrao jednu od svojih najtežih, ali i najboljih utakmica.