ODLIČNE VIJESTI: Učenicima za početak škole po 100 KM

ODLIČNE VIJESTI: Učenicima za početak škole po 100 KM

Kako bi roditeljima olakšali pripremu djece za polazak u školu, 1. septembra, u opštini Foča odlučili su da svim prvačićima poklone bon u vrijednosti od po 100 konvertibilnih maraka.

U OŠ „Sveti Sava“ dodjela je planirana na prijemu prvačića u 10.00 časova, dok je u  OŠ „Veselin Masleša“ u 12.00 časova.

Prvi put opština Foča opredijelila se za jednokratnu pomoć roditeljima prvačića. Poklon bon sleduje sve roditelje, kaže načelnik Milan Vukadinović.

“Na taj način pomoći ćemo roditeljima, a na njima je kako će to iskoriste, bilo za nabavku opreme za školarce ili neke druge potrebe. Mislim da je to najbolji vid pomoći koji prvi put uvodimo. Pozvao bih sve roditelje da prvog dana škole u osnovnim školama dođu sa svojom djecom kako bismo podijelili te bonove”, rekao je Vukadinović za Radio Foču.

Na ovome se neće stati, kaže Vukadinović i dodaje da razmatraju naredne mogućnosti i pomoći roditeljima i osnovcima.

“Naredne godine uvešćemo kupovinu novih udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda i to će biti praksa za dalje, kao vid pomoći u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji kada se ljudi gotovo svakodnevno lavovski bore”, kazao je Vukadinović.

Vukadinović je najavio i dodatnu novčanu pomoć višečlanim porodicama za nabavku ogrijeva i zimnice, kao i podršku porodicama u kojima niko ne radi.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica