ODLIČNE VIJESTI: Zabranjeno saobraćanje vozilima do spomenika na Smetovima

ODLIČNE VIJESTI: Zabranjeno saobraćanje vozilima do spomenika na Smetovima

Na popularnom izletištu Smetovi konačno je postavljen saobraćajni znak koji onemogućava prolaz automobilima šetalištem do spomenika, saznaje “072info”.

Ova pojava iritirala je brojne posjetioce Smetova, naročito u dane vikenda, koji od brojnih automobila i nesavjesnih vozača nisu mogli uživati u šetnji jer su nekontrolirano prolazili brojni automobili.

Uzurpiranje šetališta automobilima od sada je prošlost, što će dati dodatnu čar svima koji odluče boraviti na ovom zeničkom izletištu.

Osim toga, postavljanjem znaka i zabranom prolaska automobila povećana je sigurnost najmlađih posjetioca koji se sankaju, uskoro i skijaju, na ovom dijelu koji se nalazi tik uz šetalište koje je zloupotrebljavano kao saobraćajnica.

Uslijedilo je to nakon obraćanja JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica nadležnoj gradskoj službi. Zahvaljujući promptnoj reakciji Sabire Helvida, pomoćnice Gradonačelnika za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice, saobraćanje pješačkom zonom više neće biti moguće. 

-Brinemo o našim sugrađanima, posebno najmlađim. Od sada će boravak mojih sugrađana na Smetovima biti još ugodniji – poručio je zenički gradonačelnik Fuad Kasumović.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE