Portal 072info

Odlijepit će od ljubomore: Deset ženskih poteza koji ‘uništavaju’ muškarce!

Razmjena poruka preko mobilnog ili na društvenim mrežama sa drugim muškarcima njega dovodi do ludila. Nije mu prijatno što vodite neki poseban život u digitalnom prostoru, u kom su vam sve opcije otvorene

Psiholozi kažu da je nesigurnost jedan od najčešćih uzroka ljubomore.

Ali, bez obzira na to koliko muškarac imao samopouzdanja, neki “klasični” ženski potezi u njemu će probuditi posesivnog i ljubomornog čoveka, koji će odlijepiti od ljubomore!

Ovo su ti potezi:

Flert sa drugim muškarcima

Igranje kosom i pućenje usana samo su dIo dobro poznatih poteza iz zavodničkog arsenala svake žene. Flert može da bude sasvim bezopasan čin pitome zabave, ali ako se tako ponašate sa muškarcima tokom nekog događaja pred sopstvenim partnerom, imajte na umu da njemu neće biti drago.

Smejanje tuđim šalama

Ako je nešto smIJešno, vi ćete se nasmijati, što je sasvim normalna reakcija. Možda ne razmišljate o tome da li je šalu ispričao muškarac ili žena, ali vaš partner će svakako primijetiti pol vic-majstora. Pogotovo ako mu često spominjete kako volite njegove šale, a duhovitost smatrate privlačnim kvalitetom kod jačeg pola.

Obožavanje muških zvijezda

Vašim prijateljicama vjerovatno je simpatično kada se pretvorite u neobuzdanu tinejdžerku dok govorite o nekom od holivudskih frajera, ali vaš partner ne želi da sluša hvalospjeve o drugim muškarcima, bez obzira na to što žive na drugom kraju svijeta.

Spominjanje muških imena kolega

On želi da čuje detalje iz vašeg poslovnog života, ali ne i rečenice poput: Ivan je danas ispričao tako dobar vic!. Ako spominjete muške kolege u pozitivnom svjetlu, koristite njihova puna imena, ili kažite Ivan s posla, kako biste smanjili intenzitet prisnosti.

Dopisivanje s drugim muškarcima

Razmjena poruka preko mobilnog ili na društvenim mrežama sa drugim muškarcima njega dovodi do ludila. Nije mu prijatno što vodite neki poseban život u digitalnom prostoru, u kom su vam sve opcije otvorene.

Vaš najbolji prijatelj je muškarac

Koliko god vaš odnos bio platonski, partner će se stalno pitati da li se može roditi nešto više iz tog prijateljstva. Krivicu svalite na gomilu romantičnih komedija u kojima najbolji prijatelj malo pred odjavnu špicu shvati da mu je ljubav života sve vrijeme stajala ispred nosa.

Spominjanje dobrih starih vremena s bivšim

Ako ne želite da se vaš partner pita da li ste još uvijek zainteresovani za svog bivšeg dečka, nemojte tog muškarca da spominjete u njegovom društvu. Dakle, nikada nemojte spominjati bivšeg u njegovom društvu!

Kada provodite slobodne dane bez njega

Odlazak na godišnji odmor sa prijateljima, odnosno bez partnera za njega je jasan znak da ne volite da provodite duži vremenski period u njegovom društvu.

Kada idete na žurku bez njega

Ako idete na žurke samo sa svojim prijateljicama ili s poslovnim kolegama, a pritom objavljujete razuzdane fotografije na svojim profilima po društvenim mrežama, znajte da će se on osetiti povrijeđeno – i da, biće ljubomoran.

Kad radite prekovremeno

Neočekivani prekovremeni rad do kasnih večernjih sati univerzalni je okidač ljubomore kod oba pola. To vam je jasno, zar ne?

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box