AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

BHRT, koji je nosilac projekta Eurosonga u našoj zemlji, poslao je preliminarni zahtjev za učešće na ovom prestižnom muzičkom takmičenju, koje će 2016. godine bit održano u Švedskoj.

Ovu informaciju u telefonskom razgovoru za Faktor.ba potvrdio je i Dejan Kukrić, dugogodišnji šef delegacije BiH na Eurosongu.

“Dobio sam informaciju da je Belmin Karamehmedović potpisao prijavu i da je poslana u EBU. To je trenutno stanje kada je riječ o ovom velikom projektu. Do 10. oktobra ćemo vidjeti šta i kako dalje. Svaka nacionalna televizija do tada može otkazati, bez posljedica, učešće na Eurosongu”, kaže Kukrić.

Nakon što je BHRT poslao prijavu za učešće na najvećoj kontinentalnoj muzičkoj smotri, sada ih očekuje teži zadatak – kako osigrati finansijska sredstva za ovaj projekat.

“Nisam uključen ni u kakva razmišljanja o Evroviziji ove godine. Šta će biti dalje, hoću li, i na koji način biti dijelom tog projekta, to ćemo vijdeti. Hoće li biti povratka BHRT-a na Eurosong, znat će se 10. oktobra”, kaže Kukrić.

Posljednji put nas je na Eurosongu predstavljala Maya Sar 2012. godine s kompozicijom Korake ti znam i zauzela 18. mjesto, sa 55 osvojenih bodova.

Teve.ba