ODLUKA UPRAVNOG ODBORA: Rukometni klub “Čelik” ostaje u Ligi

Podijelite vijest

RK CELIK

Nakon najave RK ,,Čelika”, a po povratku sa službenog puta predsjednika Kluba Paneta Škrbića, jučer je Upravni odbor Kluba donio definitivnu odluku: RK ,,Čelik” ostaje do kraja u Premijer ligi BiH i boriće se za plasman u ,,Ligi 4”!

– Kad smo sve ,,sabrali” i oduzeli ,,za” i ,,protiv” istupanja iz Lige – odlučili smo da nije uredu da doživimo ovakav kraj jedne izuzetno uspješne četvorogodišnje serije dobrih rezultata RK ,,Čelika”, usudio bih se reći – imamo najbolje rezultate u bh. rukometu u posljednje četiri godine. Također, preko 90 odsto vremena u aktuelnom, tekućem prvenstvu, mi smo bili na čelu prvenstvene tablice Premijer lige BiH i nije red da sada istupimo iz Lige! Uz to, ja lično ne vjerujem u neku ,,teoriju urote” – kao da su svi protiv nas?! Jednostavno, uz teško finansijsko stanje, desilo se niz za nas pogubnih stvari, tako da u ovom trenutku praktično imamo van stroja čitavu prvu postavu tima u odnosu na tim od jeseni: povrede sedam igrača, odlasci igrača u inostranstvo (Mirza Hurem, Irak), protjerivanje iz BiH zbog neregulisanog statusa boravka (Milan Ivančev), drstične kazne (Aldin Begagić), odsustvo sa terena Nerke Bašića 30 dana, zbog bolesti majke… Ali – sve je to sastvni dio sporta i ,,igre” i bez obzira na opšte stanje u Rukometnom savezu BiH – mi idemo dalje, jer istupanjem ništa nećemo promijeniti! Puno toga se nagomilalo, ali nije vrijeme za predaju! – izjavio je Pane Škrbić, nakon sjednice Upravnog odbora Kluba.

Da je ,,Čelik” mislio ozbiljno oko napuštanja svih zvaničnih takmičenja u okviru Rukometnog saveza BiH govori i činjenica da je 28. aprila već bio odjavio takmičenje Kupu BiH i bio otkazao susret sa RK ,,Borcem” (Banja Luka), što je objavljeno i na zvaničnoj stranici Rukometnog saveza BiH – ,,da se ta utakmica ne igra”, a zatim je Upravni odbor odlučio – da se utakmica ipak igra.