Portal 072info

Odluke iz oblasti socijalne zaštite

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Vlada Zeničko-dobojskog kantona  je na 52. sjednici, održanoj 19.04.2016. godine donijela Odluku o odobravanju sredstava za nastavak finansiranja projekta “Pružanje usluga mobilne kućne njege i pomoći u kući za stara iznemogla raseljena lica u objektima Radakovo i Crkvice, Zenica“. Po ovom projektu JU “Penzionerski dom sa stacionarom” Zeničko-dobojskog kantona odobrena su sredstva u iznosu od 22.662,00 KM za period januar-juni 2016. godine.Na istoj sjednici Vlada je donijela Odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 50.000 KM za sufinansiranje projekta „Roma Action (RA) – Podrška socijalnom uključenju ranjivih romskih porodica u područjima pogođenim poplavama putem obezbjeđenja stambenih jedinica i soci-ekonomskih mjera sa aktivnim učešćem državnih i lokalnih vlasti kao i drugih interesnih grupa”.

Ovom odlukom dato je ovlaštenje ministru Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice da u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona potpiše Ugovor o sufinansiranju realizacije Projekta sa Humanitarnom međunarodnom organizacijom Hilfswerk Austria International predstavništvo Sarajevo. Realizacijom ovog projekta izgradit će se stambene jedinice za 32 socijalno najugroženije romske porodice sa područja Zeničko-dobojskog kantona.Vlada je donijela Odluku o odobravanju sredstava Udruženju „Medica“ iz Zenice za nastavak implementacije projekta „Sigurna kuća za žene žrtve nasilja u porodici i zajednici sa područja općina Zeničko-dobojskog kantona”. Za period januar-juni 2016. godine Udruženju „Medica“ odobrena su sredstva u iznosu od 27.360 KM za realizaciju navedenog projekta.Udruženju „Humanost-societas humanitatis“ Zenica su na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Odlukom Vlade odobrena sredstva u iznosu od 100.000 KM za finansiranje dijela troškova implementacije projekta “Izgradnja zgrade Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u općini Žepče“, za korisnike sa područja općina Maglaj, Zavidovići i Žepče.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovom odlukom nastavljena je realizacija Ugovora o provedbi navedenog projekta potpisanog, 11.05.2015. godine između Ministarstva, Općine Žepče, Ustanove „Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama“ Maglaj, Udruženja „Humanost-societas humanitatis“ i JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona. Ukupna vrijednost planirana za izgradnju zgrade Dnevnog centra u Žepču iznosi 1,5 miliona KM, dok je učešće Vlade Zeničko-dobojskog kantona 200.000 KM.S ciljem potpore održivom povratku zaključcima Vlade odobrena su sredstva Općini Tešanj, u iznosu od 5.000 KM, za sufinansiranje izgradnje vodovoda u povratničkom naselju Dobropolje-Mekiš i Asocijaciji „Mostovi prijateljstva BiH“ iz Zenice, u iznosu od 3.000 KM, za organizaciju posjeta povratnicima na područje Republike Srpske i na područje Federacije Bosne i Hercegovine.

rtvze.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)