Odluke sa sjednice Vlade ZDK

Vlada Zeničko dobojskog kantona je na posljednjoj sjednici /petak,26.2./ dala ovlaštenje resornim ministrima (pravosuđa,obrazovanja,zdravstva,MUP-a,rada i socijalne zaštite) da,kada se stvore prethodni uslovi, pristupi potpisivanju granskih kolektivnih ugovora sa reprezentativnim sindikatima na nivou kantona,saopćeno je na današnoj pres konferenciji.
Usvojena je Odluka o pokretanju postupka izrade Ekološkog akcionog plana,te Akcionog plana vezanog za Reformsku agendu.

Usvojene su i izmjene i dopune Zakona o javnom redu i miru,te Izvještaji o Programima utroška sredstava više Ministarstava za prošlu godinu, obrazovanja,poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva,te zdravstva.

Usvojena je i Odluka o Listi lijekova u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti,koja se odnosi na Kantonalnu bolnicu Zenica,usklađena sa federalnom listom.Na listi zeničke bolnice su ukupno 294 lijeka,za koje je planirano izdvajanje oko 2 miliona maraka u dogovoru sa Zavodom zdravstvenog osiguranja,obrazložio je resorni ministar, Dragoljub Breno. Data je saglasnost na imenovanje Ante Perkovića za direktora Nove Trgovine Žepče,te Tarika Salčinovića,profesora tjelesnog odgoja, za direktora Škole sa odgoj,obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju Zenica.

rtvze.ba

Prethodni članakZENICA: Policijski službenici izdali 1.235 prekršajnih naloga zbog nepropisnog preticanja i prekoračenja brzine vozila
Sljedeći članakIndustrija u Zenici i Tuzli zagadila artikle