ODMAH IZBRIŠITE OVAJ PROGRAM: Ako to ne uradite hakovaće vam računar

Propust, koga su otkrili zaposleni u kompanijama Majkrosoft i Trend majkro, omogućava da se unese proizvoljan kod na daljinu

Kompanija Adobe objavila je bezbednosni bilten u kom navodi da je otkrila kritični propust (kodni naziv:CVE-2015-0313) u svom softveru “fleš plejer” koji omogućava da se unese proizvoljan kod na daljinu koji se koristi za napad na operativne sisteme.
Adobe radi na korekciji (zakrpi) koja treba da bude gotova u narednih nekoliko dana.

Dok korekcija ne bude objavljena, korisnici su pozvani da deaktiviraju “fleš plejer” i koriste bezbjednosnu alatku EMET koju je napravio Majkrosoft da bi ograničio opasnost od zloupotrebe propusta.

Među verzijama pogođenim tim propustom nalazi se i verzija 16.0.0.296 koja je objavljena prije sedam dana, ali i neke promjene na verzijama 13.x i 16.x.

Propust, koga su otkrili zaposleni u kompanijama Majkrosoft i Trend majkro, omogućava da se unese proizvoljan kod na daljinu, objavljeno je danas na veb sajtu numerama.com.

On se sada koristi za napad na operativne sisteme kao što je Vindouz 8.1 preko navigatora kao što su “Internet eksplorer” i “Fajerfoks”.

Prethodni članakNOVI PREMIJER IZ SDA: Dogovorena vlast u ZDK, naredne sedmice imena ministara
Sljedeći članakDNEVNI HOROSKOP 05.02.2015.