Portal 072info

Odmah nakon izvršenja razbojništva u Zenici izvršilac otkriven i lišen slobode

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Danas, 21.05.2019. godine, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici biti predato na nadležnost i daljnje postupanje lice:- A.A., rođen1981. godine, iz Zenice, 

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289. Krivičnog zakona FBiH.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Naime, juče, 20.05.2019. godine, u 20,50 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici je obaviještena da je u ulici Zvečajska, Grad Zenica, od strane nepoznatog lica izvršeno razbojništvo nad starijom ženskom osobom inicijala V.LJ. Kako je utvrđeno uviđajnim radnjama izvršenim od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I u Zenici, razbojništvo je izvršeno na način da je nepoznato lice ušlo u unutrašnjost kuće, te uz pomoć fizičke snage oborilo oštećenu V.LJ. na pod, zadavši joj nekoliko udaraca nogom, od koje je tom prilikom sa vrata otrgnulo zlatni lančić, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu. Prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela V.LJ. je zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Na rasvjetljavanju izvršenog razbojništva i otkrivanju izvršioca istog odmah su angažovane sve raspoložive policijske snage a brzom i koordiniranom intervencijom policije, u 22,00 sati, u ulici Bistua Nuova, pronađeno je i identifikovano lice A.A., rođeno 1981. godine, iz Zenice, koje je lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo navedeno razbojništvo. Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je izvršilac ovog krivičnog djela otuđeni lančić prodao ženskoj osobi B.A., iz Zenice, koja je locirana i kod koje su službenici Odsjeka krimninalističke policije pronašli otuđeni predmet. 

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Nakon lišenja slobode navedeno lice je zadržano u prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 159
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6