ODMOR U BIH UZ SAUNU USRED SELA: Pa još i kravu pomuzeš

ODMOR U BIH UZ SAUNU USRED SELA: Pa još i kravu pomuzeš

Mirela Jusupović je osoba koja je dokazala da je moguće privući turiste u selo koje dosad nije bilo poznato po turizmu. Zahvaljujući njenom entuzijazmu i viziji, selo Crnjevo u Zavidovićima doživjelo je procvat.

Selo Crnjevo je bilo na rubu zaborava, ali zahvaljujući Mirelinom trudu i posvećenosti, kuća koju su izgradili njeni roditelji neće pasti u zaborav. Njena ideja, koja se rodila prije nekoliko godina, nije samo spasila jednu kuću, već je osigurala budućnost cijelog sela.

Mirela je uspjela dobiti podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, koja je pomogla u renoviranju kuće i opremanju apartmana. Također, Mirela je bila prva na Impakt inkubatoru u Gradu Zavidovići, što joj je omogućilo da unaprijedi svoju ponudu dodavanjem bicikala i dječijeg igrališta.

Njen apartman “Crnjevo” registriran je kao smještaj u seoskom domaćinstvu, nudeći gostima mogućnost da uživaju u netaknutoj prirodi sela. Ponuda apartmana uključuje i mini wellness centar sa saunom i jacuzzijem, pružajući gostima jedinstven doživljaj.

Mirela nije samo spasila roditeljsku kuću, već je i angažirala lokalno stanovništvo. Gosti mogu uživati u tradicionalnoj kuhinji sela Crnjevo, pripremljenoj od strane lokalnih stanovnika. Također, organiziraju se obilasci okolnih krajeva, kao i posjeta farmi magaraca, koja je postala poznata zahvaljujući Mirelinom suprugu Alenu.

Nedavno je Mirela uvela i dodatnu ponudu za goste – mogućnost muže krava. Gosti imaju priliku naučiti ovaj tradicionalni posao, uz podršku lokalnih stanovnika.

Mirela je uspjela pretvoriti selo Crnjevo u privlačnu destinaciju za turiste, nudeći im autentično iskustvo ruralnog života. Njena predanost i inovativne ideje pokazale su da je moguće oživjeti i najzabačenija sela, pružajući posjetiteljima nezaboravne trenutke u netaknutoj prirodi.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica