Portal 072info

Održan 21. HA SE KARATE KUP Zenica! (FOTO)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U organizaciji HA SE KARATE DO kluba dana 14.06.2014.godine održan je 21.HA SE KARATE KUP u sali 1. gimnazije koji je ove godine okupio 10 karate klubova sa prostora Federacije BiH i RS sa 150 takmičara i takmičarki u svim uzrasnim kategorijama od djece 7 godina do seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji.
S obzirom da je ovaj turnir održan na kraju takmičarske sezone 2013/2014 klub je iskoristio priliku da uruči plakete kluba takmičaru koji je na najbolji način predstavljao ovaj klub, zenički i BiH sport.Tako je Bošnjak Nermin dobio posebno priznanje kluba za osvojene dvije bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u SHOTOKAN karate u 2014.godni a i za ostale sportske rezultate u takmičarskoj sezoni.
Na turniru je dodjeljeno 180 medalja i diploma pobjednicima po kategorijama, a najuspješniji klub je po broju osvojenih medalja je HA SE KARATE DO sa 15 zlatnih16 srebrenih i 16 bronzanih, drugi je KK“MLADOST“ Vitez sa 14 zlatnih,9 srebrenih i 7 bronzanih medalja, treći je KK“ LAVOVI“ Miričina sa 5 zlatnih,4 srebrenih i 2 bronzanih dok je 4.mjesto zauzeo NARA-MEDICA Kakanj sa 4 zlatne 3 srebrene i 5 bronzanih medalja. Kako po kriterijumima za proglašenje najuspješnijih domaćin turnira ne ulazi u bodovanje, pehar najuspješnije ekipe je pripao KK „ MLADOST“ Vitez. Najuspješniji takmičar turnira je Mlinarić Amad sa osvojene 2 zlatne medalje u borbama i katama i srebrenom medaljom u katama u starijoj uzrasnoj kategoriji, a najuspješnija takmičarka je Bošnjak Dika sa osvoje 2 zlatne i jednom bronzanom medaljom,oboje članovi HA SE KARATE DO Zenica.                                                                       Napominjemo da je Dika i prošle godine bila osvajač ovog trofeja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Turnir je protekao u fer i korektnoj atmosferi a organizovan je na dva borilišta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME


Generalni pokrovitelj turnira je općina Zenica a turnir je otvorio Bošnjak Nermin najuspješniji takmičar kluba u prethodnoj godini. Sponzori današnjeg takmičenja su BH TELECOM,Turistička zajednica ZE DO Kantona, ALMY D.O.O. Zenica, SRDA COMERC D.O.O. Zenica.

Pogledajte foto galeriju koju je pripremio naš fotograf Ahmed Jašarević, a sve slike i čitavu galeriju uskoro možete pronaći i na našoj fb stranici:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
[Galleries 350 not found]

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME