B676BC00 D598 41C4 A327 23F246112927
Sa današnjeg sastanka kod Kasumovića
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
NER FIT

U Gradskoj upravi Zenica danas je sa Fuadom Kasumovićem, gradonačelnikom Zenice, održan sastanak na kojem su prisustvovali zastupnici trenutne opozicije gdje je dogovorena načelna smjena Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Sastanku su prisustvovali zastupnici koji su potpisima dali garant da su odlučni ići u smjenu Vlade ZDK koja je uspjela ovaj Kanton i njene građane dovesti na američku crnu listu.

FIXGEHALT

Na sastanku se nije razgovaralo o foteljama, nego o ozbiljnim planovima na koji način najefikasnije sanirati sve posljedice dosadašnjeg mandata Vlade ZDK.

Ismet Sarajlić (SBB BiH) nakon sastanka je potvrdio da postoji dogovor, a da bi se formalno upućivanje akta za smjenu Vlade ZDK moglo dogoditi prekosutra.

-Mi smo danas postigli načelan dogovor u kojem stoji nova parlamentarna većina, u kojoj su jednim aktom otvorena vrata i HDZ-u da participiraju u vlasti. Svi su sudionici, a u toku sutrašnjeg dana ovo će biti kompletiran proces tako da bi prekosutra već mogli predati to u skupštinsku proceduru za hitnu sjednicu na kojoj bismo išli u proceduru izglasavanja nepovjerenja ovoj Vladi ZDK i formiranja nove Vlade za koju smo se dogovorili da treba biti ekspresan. Političke stranke nemaju velike ambicije, tako da bi se ovaj proces trebao dobro završiti. Kako sada stvari stoje, to bi u najkrećem vjerovatno bila i ekspertna Vlada – rekao je Sarajlić.

LIDER

Dogovor u vezi sa odlučnom smjenom Vlade ZDK prokomentarisao je i Mirsad Mahmutagić, predsjednik KO SDP ZDK.

-Održan je sastanak gdje smo postigli načelnu saglasnost da idemo u smjenu Vlade. Ovo nije u pitanju smjena aktuelne Vlade nego priprema i rad za naredni mandatni period od četiri godine. Sigurno je da ćemo činiti jednu većinu građanske opcije u periodu od 2022. do 2026. godine. Vlada koja neće biti koruptivna, Vlada nepotizma, dakle Vlada koja će biti u korist građana Zeničko-dobojskog kantona- rekao je Mahmutagić.