Održan sastanak u Agenciji za lijekove: Šta će biti sa 80 respiratora?

U prostorijama Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH (ALMBiH) u Sarajevu, danas je održan sastanak na kome su prisustvovali predstavnici ove Agencije, te predstavnici Federalne uprave civilne zaštite.

Sastanak je održan na prijedlog Federalne uprave civilne zaštite, a u cilju iznalaženja rješenja za skladištenje 80 respiratora koji se trenutno nalaze u njihovom posjedu.

“Inspektorat ove Agencije naložio je Federalnoj upravi civilne zaštite mjere u skladu sa pozitivnim propisima kojima se uređuje ova oblast, te su predstavnici Agencije na navedenom sastanku upoznali predstavnike Federalne uprave civilne zaštitu o obavezi postupanja po naloženim mjerama, saopćeno je iz Agencije.

Radi se o respiratorima koje je Vlada FBiH nabavila posredstvom firme “FH Srebrena malina” vlasnika Fikreta Hodžića pod vrlo čudnim okolnostima, što istražuje Tužilaštvo BiH.

Osim Hodžića, osumnjičeni u ovom predmetu su i i federalni premijer Fadil Novalić te suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

Prethodni članakSenidah objavila fotografiju bez šminke
Sljedeći članakPOTPUNO DRUGAČIJI: Zenica dobiva elitni Cafe “Author” (FOTO)