AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Na teniskim terenima Kamberovića polje u organizaicji tenis klub Čelik 5. i 6. septembra održan je turnir Poli Cup za juniore i juniorke do 14 godina.Na turniru je učestvovalo oko 40 igrača iz 15 klubova.

Kod juniorki u polufinalu Ena Baltić iz Tuzle sa 2:0 u setovima savladala je Naidu Odobašić iz zeničkog Euroneca, dok je Izel Repuh iz Sarajeva bez borbe prošla u finalu nakon što je Belma Durić iz Tuzle predala meč.

U finalu Ena Baltić sa 2:0 u setovima bila je bolja od Izel Repuh.Kod juniora Timur Lokmić iz Sarajeva bio je bolji od Danijala Muminovića iz Tuzle sa 2:1 u setovima 7:5,3:6 i 6:0.Drugi finalista riješen je u dva seta.

U sarajevskom polufinalu Igor Marjanović u dva seta pobjedio je Ahmeda Musića.Finale Lokmić-Marjanović igra se da danas popodne u Sarajevu.U finalu parova juniori par Musić-Marjanovićbio je uspješniji od para Muminović-Hajdarević sa 2:0.

Tenis klub Čelik uprkos nešto lošijim vremenskim prilikama odlično je odradio organizaciju takmičenja.Narednog vikenda biće domaćin OP Zenice za juniore i junorke do 16 godina.  

M.P. / RTVZE