ODRŽANA DESETA SJEDNICA VIJEĆA OPĆINE ZENICA: Usvojena Izmjena Regulacionog plana “Pišće”

ODRŽANA DESETA SJEDNICA VIJEĆA OPĆINE ZENICA: Usvojena Izmjena Regulacionog plana “Pišće”

OpcinaZenica
Foto: zeda.ba

Održana je deseta  sjednica Vijeća općine Zenica na kojoj je usvojen  predloženi dnevni red od 15  tačaka.O materijalima se raspravljalo nakon  što su vijećnici pozdravili atletičare koji su proteklih dana  svojim rezultatima i osvojenim medaljama  u  Bugarskoj, Finskoj, Italiji i Francuskoj  promovisali svoj grad i Bosnu i Hercegovinu.

Razmotren  je i usvojen  Izvještaj o radu Javne ustanove Bosansko narodno pozorište Zenica za 2012. godinu.Pozorište je  prošle godine na repertoaru imalo 29 premijernih predstava. Takođe su odigrane  34 gostujuće predstave. U Pozorištu su održane  brojne nepozorišne manifestacije iz oblasti umjetnosti i kulture.BNP je postao član Međunarodne  mreže za savremene izvedbene umjetnosti.Članstvo u ovoj mreži za zenički teatar znači otvaranje  mogućnosti  partnerstva, koprodukcije i saradnje  sa evropskim kulturnim ustanovama. 

Vijećnici su razamatrali i usvojili Informaciju o realizaciji programa 18. MKM „Zeničko proljeće“.Na  manifestaciji su  izvedena 43 raznovrsna programa.Stručnu selekciju prijavljenih programa izvršio je Savjet za kulturu Općine Zenica. Na manifestaciji su učestvovali umjetnici iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Njemačke, Švicarske i umjetnici iz Zenice koji su svoju karijeru gradili u inostarantsvu.

Informacija o stanju u oblasti poljoprivrede sa programom unapređenja poljoprivrede  na području općine Zenica  predstavljena je Vijeću  kroz prezentaciju  korištenja potencijala u  ovoj oblasti. Informacija je usvojena  sa Programom za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u 2013. godini.

Usvojene su  Informacija o realizaciji LEAP-a i Informacija o Boračkom jezeru.

Na  desetoj sjednici Vijeća  razmatran je i usvojen Izvještaj o zdravstvenom stanju stanovništva  na području općine Zenica  u 2012. godni  sa prijedlogom mjera za poboljšanje stanja u ovoj oblasti.

Prihvaćen je Program organizovanja sezone grijanja 20123/2014. godine.

Donesena je Odluka o odobravanju lokacije, oblika, dimenzije i putanje pristupnog puta za ustanovljenje prava   služnosti.Ovom  odlukom Željka Čičak i Katarina Šišić iz Zenice  riješile su prilazni put do svog stambenog objekta.

Nakon  što je provedena javna rasprava  o Nacrtu Regulacionog plana „Pišće“, a koja je trajala 30 dana obrađene su pristigle primjedbe i prijedlozi građana i sačinjen  prijedlog  Regulacionog plana „Pišće“. Vijeće je usvojilo Prijedlog  odluke o usvajanju Izmjena Regulacionog plana "Pišće" i Odluku o provođenju istog. 

Usvojen je Prijedlog rješenja o preuzimanju neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta  u K.O. Gradišće, kao i Prijedlog zaključka  po zahtjevu JP Elektroprivrede BiH d.o.o. Sarajevo, Zavisno društvo RMU Zenica.  Na ovoj  sjednici usvojeni su Prijedlog zaključka o izmjeni zaključka o davanju saglasnosti na „Program vodosnabdijevanja i odvodnje  otpadnih voda“ i Prijedloga zaključka o ispravci tehničke greške u Zaključku o usvajanju izvještaja o radu JU Centar za socijalni rad Zenica za 2012. godine. U tekstu umjesto „socijalni pedagog/ radnik“ treba da stoji „socijalni pedagog“. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica