Održana druga sjednica Privrednog savjeta Grada Zenica

U četvrtak, 05.05.2016. godine održana je druga sjednica Privrednog savjeta Grada Zenica. Privredni savjet je radno tijelo sačinjeno od predstavnika javnog, privatnog i nevladinog sektora, koji zajednički analiziraju teme iz lokalnog ekonomskog razvoja i kroz dijalog pronalaze prilike za dalji razvoj lokalne zajednice.

Tokom sastanka govorilo se  o procesu certifikacije prema Programu za povoljno poslovno okruženje (BFC). Proces certifikacije  odvija se planski.  Prva faza ovog procesa  je okončana predajom dokazne dokumentacije.  U tekućem mjesecu očekuje se da lokalnu zajednicu posjeti evaluaciona misija.

Članovi  Privrednog savjeta informiosani su o tome da je  Grad Zenica uključen  u projekt PRO LOCAL, kojeg implementira Njemačko društvo za međunarodnu saradnju – GIZ, s ciljem da doprinese jačanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u četiri ključna ekonomska sektora (drvno-prerađivački, metaloprerađivački, poljoprivredni sektor i turizam).

 Ovom prilikom  govorilo se i o nedavnoj posjeti Ambasadora Bosne i Herecegovine u Rumuniji Zenici i mogućnostima za uspostavljanje poslovnih kontakata sa privrednim subjektima u Rumuniji posredstvom Ambasade  direktnim  kontaktima  ili neposredno putem registracije preduzeća na oficijalnoj internet stranici Ambasade.
Posebna pažnja na ovoj sjednici posvećena je aktivnostima u procesu revizije Strategije razvoja Grada Zenice. Članovi Savjeta su ukazali na važnost aktivnovnog učešća u ovom procesu s ciljem redifiniranja pravaca daljeg razvoja u pojedinim oblastima.

zenica.ba

Prethodni članakKako je Messijev poklon dječaku pretvorio život u pakao
Sljedeći članakObilježavanje sedmice Euromelanoma