Održana javna rasprava na temu Dopunjenog zahtjeva za izdavanje okolinske dozvole privrednom društvu ArcelorMittal Zenica

Održana javna rasprava na temu Dopunjenog zahtjeva za izdavanje okolinske dozvole privrednom društvu ArcelorMittal Zenica

U organizaciji Udruženja građana „Eko forum“ Zenica u Velikoj sali Grada Zenica je održana javna rasprava na temu javnog uvida u Dopunjeni zahtjev za izdavanje okolinske dozvole privrednom društvu ArcelorMittal Zenica.    

O ovoj temi su govorili prof. dr. Samir Lemeš, predsjednik Upravnog odbora udruženja Eko forum Zenica, Dragan Šulović, u ime udruženja Eko forum Zenica,  Hasan Kreho, u ime mještana Mjesne zajednice Brist, prof. dr. sc. Šefket Goletić, Zlatan Alibegović, predsjednik Eko foruma Zenica i Sanja Renić, zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

Prisutnima je predstavljen Prijedlog mjera za poboljšanje kvaliteta vazduha, vode i tla u vezi sa okolinskom dozvolom ArcelorMittala Zenica.

Također iznesene su primjedbe i prijedlozi vezano za Dopunjeni zahtjev za izdavanje okolinske dozvole privrednom društvu ArcelorMittal Zenica te doneseni zaključci za poduzimanje narednih koraka.    

Važno je da održimo javnu raspravu o Dopunjenom zahtjevu za izdavanje okolinske dozvole privrednom društvu ArcelorMittal Zenica kako bismo formulisali primjedbe i zahtjeve prema Federalnom ministarstvu okoliša i turizma s ciljem da nova okolišna dozvola bude bolja od prethodne“, kazao je prof. dr. Samir Lemeš.  

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE