csm IMG 6314 598007e77b
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 10, 2022 @ 23:00
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti

U organizaciji Udruženja građana „Eko forum“ Zenica u Velikoj sali Grada Zenica je održana javna rasprava na temu javnog uvida u Dopunjeni zahtjev za izdavanje okolinske dozvole privrednom društvu ArcelorMittal Zenica.    

O ovoj temi su govorili prof. dr. Samir Lemeš, predsjednik Upravnog odbora udruženja Eko forum Zenica, Dragan Šulović, u ime udruženja Eko forum Zenica,  Hasan Kreho, u ime mještana Mjesne zajednice Brist, prof. dr. sc. Šefket Goletić, Zlatan Alibegović, predsjednik Eko foruma Zenica i Sanja Renić, zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

Prisutnima je predstavljen Prijedlog mjera za poboljšanje kvaliteta vazduha, vode i tla u vezi sa okolinskom dozvolom ArcelorMittala Zenica.

Također iznesene su primjedbe i prijedlozi vezano za Dopunjeni zahtjev za izdavanje okolinske dozvole privrednom društvu ArcelorMittal Zenica te doneseni zaključci za poduzimanje narednih koraka.    

Tekst se nastavlja nakon reklame

Važno je da održimo javnu raspravu o Dopunjenom zahtjevu za izdavanje okolinske dozvole privrednom društvu ArcelorMittal Zenica kako bismo formulisali primjedbe i zahtjeve prema Federalnom ministarstvu okoliša i turizma s ciljem da nova okolišna dozvola bude bolja od prethodne“, kazao je prof. dr. Samir Lemeš.  

LIDER