Portal 072info

Održana konferencija za medije povodom održavanja 20. Međunarodnog košarkaškog turnira “Kengur kup 2018”

U maloj sali gradske uprave održana je konferencija za medije povodom predstojećeg 20. Međunarodnog košarkaškog turnira “Kengur kup 2018”.

Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima, osnivač i predsjednik KK Kengur Enver Jahić, predstavnici organizacionog odbora turnira te direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica, Nedim Talić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Međunarodni košarkaški turnir “Kengur kup 2018” održat će se od 24. do 26. avgusta u Zenici.

Na turniru će učestvovati više od 20 klubova sa 46 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Mađarske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Radi se o jednom od najmasovnijih i najkvalitetnijih košarkaških turnira za mlade, ne samo u BiH, već i u cijeloj regiji.

Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem je generalni pokrovitelj i sponzor turnira.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sam međunarodni košarkaški turnir pokrenuo je g. Enver Jahić i tada su se utakmice igrale na otvorenom, na Bistričaku. U međuvremenu, turnir je izrastao u jedan od najprestižnijih u regiji. Ove godine turnir će okupiti oko 550 učesnika iz više od 20 klubova. Svi moji prethodnici koje sam naslijedio podržavali su ovaj turnir, što za rezultat ima to da je turnir uvršten među sportske projekte od strateškog značaja za grad Zenicu. Kao što znate preuzeo sam prezadužen Grad, ali sam uspio vratiti 11 miliona KM. Prvi puta je o dodjeli sredstava za sport odlučivala stručna komisija. Ovo je godina stabilizacije budžeta i nadam se da će već sljedeće godine biti više sredstava opredijeljenih za sport. Želimo da vratimo košarku, rukomet, odbojku i ostale sportove u Premijer ligu BiH“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Predsjednik KK Kengur Enver Jahić se zahvalio gradonačelniku na podršci i istakao da će domaćini turnira ugostiti eminentna imena iz svijeta košarke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Željka Bajramović je u ime Organizacionog odbora turnira izrazila posebno zadovoljstvo što su ove godine, u vrijeme održavanja turnira, popunjeni ugostiteljski kapaciteti u gradu.

Završnica turnira je na programu u nedjelju, 26. avgusta, u Areni “Husejin Smajlović”, kada će biti dodijeljene nagrade i priznanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME