Održana prva Javna tribina ‘Demokratske fronte’ u Zenici (FOTO)

IMG_0075
Foto: Benjamin Hazić/072info
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U prepunoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, danas je održana prva Javna tribina povodom osnivanja nove Demokratske fronte u Bosni i Hercegovini.

Prepunoj Sali BNP-a obatili su se Alma Kratina, predsjednik kantonalnog odbora DF-a ZDK, Mensura Beganović, član radnog predsjedništva DF-a ZDK, Sifet Podžić, sekretar DF-a, i prva osoba ove stranke, predsjednik stranke Željko Komšić.

“Ideje se personificiraju kroz ciljeve u stavove Željka Komšića, ali nadamo se da ćemo prepoznati ideju koju želimo proširiti. Na području Zeničko – dobojskog kantona se odvija operativa, kao i inicijativna osnova, gdje se sama ideja treba širiti”, istakla je Kratina, predsjednica kantonalnog odbora DF-a ZDK.

Pored nje, također su se prisutnima obratili i Mensura Beganović, član radnog predsjedništva DF-a ZDK, kao i Sifet Podžić, sekretar DF,  koji su se dotakli formalnih stvari kojima će se baviti stranka u svojoj budućnosti, način članstva, kao i uslove koji se trebaju ispuniti da bi  stranka ustrajala u što boljim i kvalitetnijim uslovima i time stanovništvu pokazala koliko i kako vrijedi. 

Nakon govora ostalih članova stranke, predsjednik Demokratske fronte, uručio je prve članske karte onima koji su to i zaslužili u području Zeničko – dobojskog kantona, a nakon toga se i prva osoba Fronta obratio prepunoj Sali BNP-a.

“Hvala ljudima iz kantonalne i općinske fronte na prilici da porazgovaraju s nama i vide kako mi to zaista radimo. Građani i građanke naše Bosne i Hercegovine su naši ljudi i ovom prilikom želim da vam se zahvalim na ovako velikom odzivu, mnogo nam ovo znači”. istakao je predjsednik Komšić.

Nakon osnivanja i opremanja stranke, po riječima predsjednika Komšića, započeti su tereni koji ih čekju i u narednom periodu te i onaj najvažniji dio posla, promocija i afirmacija Fronte.

“Želja nam je da nađemo što više ljud koji će se pronaći u Demokratskoj fronti, samo ono što je potrebno je da vidimo jesu li vrijedni, jer u Bosni i Hercegovini zaista postoje dobri ljudi, kojima šansu treba pružiti”, istakao je Komšić.

Na kraju ove tribine je još i dodao “Ovo su naši ljudi, naša zemlja i nećemo gledati ko je ko, kako se ko zove, ali trudit ćemo se za našu zemlju. Vrijeme je za našu politiku i za velike promjene”,istakao je predsjednik Željko Komšić.

Nakon ove tribine u Cabaret klubu BNP-a održana je i press konferencija na kojoj je predsjednik Komšić također ponovio motive na koji način će stranka da radi i šta je ono što im je za cilj.

[nggallery id=4]