Portal 072info

Održana sjednica GV Zenica: Od 14 tačaka vijećnici razmotrili devet

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon više od dva mjeseca održana je 49. redovna sjednica Gradskog vijeća Zenica. 

Samo utvrđivanje dnevnog reda, koji je na kraju činilo 14 tačaka, trajalo je više od tri sata. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vijećnici Gradskog vijeća Zenica su, između ostalog razmatrali Nacrt Programa rada Gradskog vijeća Zenica za period 01.01.-31.12.2020. godine, Prijedlog Zaključka o podnošenju izvještaja o utrošku sredstava za vrijeme pandemije koronavirusa, kao i Prijedlog Plana korištenja javnih površina na području Grada Zenica za 2020. godinu. 

Planom korišćenja javnih površina na području Grada Zenica za 2020. godinu detaljno su označene površine i lokacije na kojima se može vršiti privremeno zauzimanje javnih površina. Također, navedeni su elementi potrebni za izdavanje odobrenja za zauzimanje javnih površina. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na dnevnom redu bile su i Informacija o realizaciji Programa mjera za unapređenje poljoprivrede u 2019. godini na području grada Zenica te Program mjera za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u 2020. godini na području Grada Zenica. 

Programom mjera za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u 2020. godini na području Grada Zenica podstiču se poljoprivredni proizvođači na proizvodnju poljoprivrednih proizvoda za vlastite potrebe, kao i za potrebe tržišta, kako bi obezbijedili egzistenciju sebi, svojoj porodici, ali i ostvarili dodatne prihode. Za te namjene u Budžetu Grada Zenica za 2020. godinu, obezbijeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 500.000,00 KM.    

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Usvojeni su Izvještaj o realizaciji programa utroška sredstava iz Fonda za ekologiju za 2019. godinu i Program utroška sredstava iz Fonda za ekologiju za 2020. godinu. 

Gradsko vijeće Zenica podržalo je Prijedlog Plana ulaganja u putnu infrastrukturu za 2020. godinu uz zaključak da se planira i rekonstrukcija gradskih ulica čija rekonstrukcija nije predviđena u ovom Prijedlogu. Gradske ulice za koje će se osigurati sredstva za rekonstrukciju usaglasit će vijećnici Gradskog vijeća Zenica uz konsultacije sa resornom gradskom službom, a prema stvarnom stanju na terenu i prioritetnim potrebama. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zajedno s resornom gradskom službom obišli smo sve mjesne zajednice, kako bi se stvarno uvjerili koje su njihove potrebe po pitanju putne infrastrukture. Već ranije mjesne zajednice dostavile su nam prioritetne prijedloge. Gradska uprava Zenica sa mnom na čelu opredijeljena je da svim građanima stvorimo bolje uslove za život. Moja je želja da sve mjesne zajednice dobiju asfalt i život dostojan čovjeka u 21. stoljeću“, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović. 

Naglasio je kako se nastoji da se budžetska sredstva ravnomjerno raspodjele na sve građane i dodao: “U gradu smo završili kapitalne projekte poput ekološkog grijanja i gasifikacije. Korist od ovih projekata imat će stanovnici gradskog i prigradskih područja. Moramo i našim građanima u udaljenim mjestima osigurati jednake uslove života“. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Od ukupno 14 tačaka koliko je prihvaćeno dnevnim redom, vijećnici su razmotrili devet jer je u večernjim satima sjednica Gradskog vijeća Zenica prekinuta zbog nedostatka kvoruma. 

Prethodno je Klub vijećnika SDA napustio sjednicu Gradskog vijeća Zenica, izuzev jednog vijećnika ove stranke koji je sjednici prisustvovao do njenog prekida.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zakazan nastavak 49. i održavanje 50. sjednice GV Zenica

Redakcija

Ko su kandidati za gradonačelnika Zenice?

Redakcija

ZENICA DOSTOJANSTVENO ODALA POČAST ŽRTVAMA: “Srebrenički inferno” na platou ispred pozorišta (FOTO/VIDEO)

Redakcija
REKLAMA
KRAJ REKLAME