Održana Skupština Sindikata radnika ustanova kulture ZDK

4EF5F96D 9622 40EA 9879 C00E2D3CE46B

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, 28. januara, održana je redovna  godišnja Skupština Sindikata radnika ustanova kulture (pozorište, biblioteke i muzeji) Zeničko-dobojskog kantona.

Skupštinu je vodilo Radno predsjedništvo u sastavu: Elvir Škiljo, Esmir Bašić i Adnana Ahmetagić. Na dnevnom redu je bilo nekoliko tačaka. Naglasak je stavljen na Izvještaj o radu u 2020. godini, kao i plan rada za 2021. godinu.

Uvodno obraćanje imao je predsjednik Elvir Škiljo, a potom se prisutnima obratio Đevad Hadžić, predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja i kulture ZDK. Ocijenjeno je da je Sindikat u prošloj godini ostvario značajne rezultate u organizacionom smislu i stvorio uslove za borbu za bolji radno-pravni status radnika u kulturi.

Usvojen je Plan rada za tekuću godinu sa težištem napotpisivanju kolektivnog ugovora.

Predstavnici Sindikata su u prethodnom periodu u vezi s tim održali i nekoliko sastanaka sa ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, Spahijom Kozlićem.

Dogovoreni su modaliteti rješavanja lošeg statusa radnika u kulturi ZDK. Na Skupštini su doneseni zaključci na osnovu kojih će Sindikat biti korak bliže rješavanju ovog važnog pitanja za radnike u kulturi ZDK.

Prethodni članakKo su Turci koji žele praviti dinamit u BiH
Sljedeći članakFebruar u znaku 11 izvedbi predstava zeničkog BNP-a