Portal 072info

Održane Sportske igre mladih u Travniku, Vitezu, Bihaću i Velikoj Kladuši Druženjem, igrom i zabavom do finala u Sarajevu

Šeste BH Telecom Sportske igre mladih su u protekloj sedmici posjetile mališane u Travniku, Vitezu, Bihaću i Velikoj Kladuši gdje su imale priliku obnoviti stara, ali i steći nova prijateljstva.

Kroz druženje, igru i zabavu, dječaci i djevojčice iz spomenutih gradova su obezbijedili sebi učešće na finalnom takmičenju u Sarajevu koje će se održati od 16.-20. augusta 2016.godine. Svakim novim gradom, broj finalista je sve veći a putovanjima kroz gradove širom Bosne i Hercegovine i ove godine ispisuju se stranice najljepše sportske priče.

Kao i u prethodne dvije godine, Igre u saradnji s Košarkaškim savezom BiH, te uz finansijsku podršku USAID-a, u 30 bh. gradova promovišu projekat “Fer igra za fer djetinjstvo”, s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport. Specijalni partner ovogodišnjih Igara je i Olimpijski komitet BiH.

 SIM turneja ponovo u Vitezu i Travniku

 Mališani su se u Vitezu imali priliku takmičiti u nogometu, košarci i odbojci na pijesku u dvije starosne kategorije, 2001. godište i mlađi te 2005. godište i mlađi. Takmičenja su u ovom gradu počela takmičenjem u nogometu za kategoriju 2005. godište i mlađi gdje su laskavu titulu najboljih te plasman na finalno takmičenje u Sarajevu izborili dječaci iz ekipe „Izvor mladosti 1“ iz Kruščice kod Viteza.

„Pobijedili smo danas na Poli CUP-u, jedva čekamo da idemo u Sarajevo na finale i nadamo se dobrom plasmanu“ istakao je Admir Zukan, kapiten ekipe „Izvor mladosti 1“.

Nakon Viteza, radosna SIM turneja, krenula je put Travnika gdje se Igre održavaju šestu godinu. Na takmičenju u odbojci za kategoriju 2001. godište i mlađi među djevojčicama kao najbolje pokazale su se odbojkašice ekipe „Zvjerkice“.

„Danas smo pobijedile na Lutrija BiH CUP-u u odbojci te ostvarile plasman na finale u Sarajevu. Iskreno se nadamo pobjedi i tamo,“ rekla je Dajana Garić, kapetanica pobjedničke ekipe.

Gradovi na Uni kao stari domaćini

Sjever Bosne i Hercegovine je i ovaj put otkrio da osim prirodnog bogatstva njeguje i vrsne sportske talente. Djevojčice iz Bihaća su se pokazale kao sjajne košarkašice. Na Bosnalijek CUP-u, takmičenju u uličnoj košarci, plasman na finalno takmičenje obezbijedila je ekipa „XXL“ dok su Gorenje CUP-u, takmičenje u rukometu, osvojili dječaci iz Rukometnog Kluba „Krajina“.

A mališani su u Velikoj Kladuši, pokazali zavidne nogometne vještine. Na Coca-Cola CUP-u, takmičenju u nogometu u kategoriji 2001. godište, laskavu titulu najboljih ponijele su djevojčice iz ekipe „ABC Lav“ iz Velike Kladuše dok je najbolja muška ekipa bila „LAV Kafen“.

SIM turneja se nastavlja, a naredne destinacije Igara su Srebrenica, Bratunac, Zvornik, Bijeljina te Brčko.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box