Portal 072info

Održite vitalnost i u poznom dobu

w 4
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ako želite da održite vitalnost i u poznom dobu, priklonite se tradicionalnoj ishrani. Iz jelovnika treba da izbacite industrijsku hranu i sve što sadrži konzervanse i vještačke dodatke, kao što su sokovi, keks, suhomesnati proizvodi. Na prekomjernu upotrebu sirćeta, šećera, bijelog brašna, margarina, također, zaboravite. Na minimum treba da smanjite so, ulje, tijesta, pomfrit, pice, naglašavaju nutricionisti.

Ali zato povećajte unos svježeg voća na prazan stomak, svježeg povrća u vidu salata, nezaslađene čajeve, ražane i pšenične pahuljice. Vodu, čaj, sokove od svježeg voća, također, treba da pijete na prazan stomak, a meso dinstano i kuhano, jer je zdravije. Razmak između ručka i večere treba da bude pet do šest sati.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Osim toga, za očuvanje vitalnosti osobe starije od 60 godina treba svakodnevno da vježbaju od 20 minuta do pola sata. Na taj način jačaju se mišići i kosti, smanjuje rizik za osteoporozu i lomove kostiju, podiže imunitet, stvara se osejćaj zadovoljstva i potreba za druženjem.

Istraživanja su pokazala i da vremešne osobe koje brzo hodaju ili džogiraju rjeđe imaju srčane bolesti i zloćudne tumore, kao i da duže žive.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

avaz

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info - klikni ovdje da preuzmeš!

REKLAMA
KRAJ REKLAME

PLAKAT ARNEL ZAVRSNI