Odsjekli mu polni organ zbog nesreće: “Sad se osjećam kao pravi muškarac”

pol beri privatna arhiva
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Želim ispričati svijetu o emocionalnom učinku koji je to ostavilo na mene. Zauvijek mi je promijenilo život na način koji ne bih poželio ni najgorem neprijatelju, ali, ironično, nisam se osjećao toliko muškarcem prije nesreće kao sad, ispričao je Pol Beri (29), frizer iz SAD koji je ostao bez polnog organaa nakon što je pijan izgubio kontrolu nad automobilom i izletio kroz zadnje staklo.

Vozilo se prevrnulo i prignječilo ga. Slomio je vrat, nos, vilicu, kukove, karlicu i zadobio povrede mozga. Penis i jedan testis, takođe, su bili ekstremno oštećeni.

“Morali su mi amputirati muškost. Kao da su srušili drvo, ostao je panj”, slikovito je opisao kako to područje sad izgleda, prenosi “24sata.hr“.

Nesreću je doživio 10. maja 2014. godine oko dva sata ujutro. Živio je u Sent Luisu i nakon nekoliko pića s prijateljima nepromišljeno je odlučio posjetiti djevojku u Kolumbiji u Ilinoju.

Izgubio je kontrolu nad automobilom. Ne sjeća je da li je zaspao za volanom ili proklizao na mokrom putu. Na kraju to nije bilo niti važno. Sretan je što je ostao živ.

“Izletio sam kroz prozor, letio kroz vazduh i tresnuo u tlo. Auto se nastavio okretati i pao ravno na mene. Prvi mi je u pomoć priskočio vozač kamiona koji je vozio iza mene. Zaustavio je nekoliko vozila i svi zajedno su podigli automobil sa mene. Stigla je vazdušna hitna pomoć kako bih što prije stigao do bolnice”, ispričao je.

ČITAJ JOŠ:  Ona je najseksepilnija policajka na svijetu: Mami uzdahe gdje god se pojavi

Ljekari su ga odmah stavili u indukovanu komu u kojoj je ostao narednih pet sedmica.

“Rekli su da mi je srce stalo na nekoliko sekundi dok sam bio u vazduhu, na putu prema bolnici”, prisjetio se.

Dok je bio u komi, hirurzi su mu ugradili vilicu od titanijuma, 13 vijaka u bradi i ploče s obje strane lica. Polni organ nisu uspjeli spasiti. Naime, tokom nesreće je točak sa automobila otpao, a metalna osovina zabila mu se tačno u međunožje i prignječila mu genitalno područje.

“Ljekari su pokušali rekonstruisati moj polni organ, ali nije uspjelo. Bilo je to mrtvo tkivo”, ispričao je Pol.

Tokom pokušaja rekonstrukcije penisa, Pol je dobio leukocitozu, stanje u kojem veliki broj bijelih krvnih stanica preplavi povrijeđeno područje. To je moglo biti kobno pa su ljekari odlučili da uklone penis i jedan od testisa.

“Kad sam izašao iz kome, nisam burno reagovao na svoje povrede. Mislim da jednostavno nisam htio vjerovati u to jer je sve bilo previše šokantno. Ljekar je jedan dan ušao u moju sobu i pitao me imam li smrznute sperme u slučaju da želim dobiti djecu jednog dana, jer ako nemam, nikad neću moći imati djecu. Tek tad sam shvatio da su mi penis i testis zauvijek nestali”, rekao je.

ČITAJ JOŠ:  Cijela porodica u bolnici zbog korone: Mis svijeta sa kćerkom hospitalizirana zbog teških problema sa disanjem

“Osjećao sam se preplavljeno emocijama, kao da mi je život završio. Čak sam već imao ime za svoju buduću kćerku koje sam izabrao sa 14 godina. Sve me to slomilo. Oduvijek sam sanjao o djevojčici i postao svjestan da je nikad neću imati, svoje dijete, svoju kćerku”, dodao je. 

Uprkos amputaciji, Pol tvrdi da još uvijek osjeća svoj penis.

U cijeloj toj strašnoj priči imao je i malo sreće.

Ljekari su mu rekli da je umalo ostao paralisan od vrata na niže, od toga ga je dijelio samo centimetar od povrede u vratu koju je imao. 

Pol je nakon oporavka proveo još šest sedmica u rehabilitacionoj bolnici na govornoj i radnoj terapiji. Uspio je nekim čudom zadržati sposobnost hodanja.

“Sjećam se, doktor je ušao, a ja sam sjedio u invalidskim kolicima. Rekao mi je: ‘Pol, ne kažem da više nikada nećeš hodati, samo kažem da ćeš morati ponovo naučiti kako hodati’. Ustao sam iz invalidskih kolica, napravio nekoliko koraka do njega i rekao: ‘Oprostite doktore, nisam vas čuo!’ Tad se medicinsko osoblje sjurilo oko mene i rekli su mi: ‘Ok Pol, samo sjedni, sjedni!'”, nastavio je.

ČITAJ JOŠ:  Isprobajte jelovnik Monice Bellucci za savršenu liniju i neprikosnoven izgled

Nakon dolaska kući, brigu o njemu je preuzela baka Nensi Beri (86). Dugo mu je, kaže, bilo neugodno izaći iz kuće i razgovara s nekim, kao da u sebi nosi neku veliku tajnu.

“Mislio sam: ‘Ono što ne znaju, neće me povrijediti'”, dodao je.

Pomalo je vratio život u normalu, a u tome mu je jako pomogao sestrin pas s kojim je provodio cijele dane. U međuvremenu je prekinuo s djevojkom, ali i izgradio dovoljno jako samopouzdanje da može bez zadrške pričati o onome šta mu se dogodilo.

“Osjećam da se sad mogu otvoriti i pričati o tome bez osjećaja srama. Život je težak, ali postao sam nekako sigurniji u sebe. Shvatam da to nije najvažnija stvar na svijetu i da me to ne čini čovjekom kakav jesam. Iskreno mogu reći da se više osjećam kao muškarac sad nego prije kad sam imao penis”, rekao je i priznao da je razmišljao o transplantaciji penisa nakon što je čuo za uspješan zahvat tog tipa izveden u decembru 2014. u Južnoj Africi, ali svjestan je da je to izuzetno skup zahvat za koji on nema novca, prenosi “The Sun“.

GODISNJICA
MARKETING