Portal 072info

Oduzeta dva vozila, za kazne duguju više od 9.000 KM

Sarajevska policija jučer je oduzela još dva automobila, piše Patria. 

Dana 02.11.2016.godine, policijski službenici PS Vogošća iz saobraćaja su isključili M.D. iz Sarajeva, koja je zatečena da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Renault”, reg. oznake M56-J-950. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je ista višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  3.050,00 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dana 02.11.2016.godine, policijski službenici I PU iz saobraćaja su isključili H.S. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Golf”, reg. oznake K01-O-289. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  6.231,00 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od M.D. i H.S. su privremeno oduzeta motorna vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

nap.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME