Oduzeta veća količina aku bušilica, epilatora, mjerača pritiska…

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Gradiška oduzeli su veću količinu robe; aku bušilice, električni čistači za zube, epilatori, mjerači pritiska, aku makaze i dr. u vrijednosti od oko 150.000 KM.

Prilikom obavljanja zajedničkih operativnih aktivnosti, ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centar Banjaluka i Regonalnog centra Sarajevo izvršili su u CI Gradiška pregled uvozne pošiljke koja podliježe Naredbi o nadležnosti carinskih ispostava za carinjenje određenih roba porijeklom iz azijskih i afričkih zemalja.

ČITAJ JOŠ:  Službenici UIO BiH otkrivaju gdje putnici najviše sakrivaju robu i kako reagiraju kad “padnu na granici”

Prilikom pregleda robe prijavljene za carinski postupak, pronađena je i veća količina robe stranog porijekla (aku bušilice, električni čistači za zube, epilatori, mjerači pritiska, aku makaze i dr.) bez odgovarajuće dokumentacije, iz kog razloga je sporna roba privremeno oduzeta. Prema preliminarnoj procjeni, ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 150.000 KM.

Protiv pravnog i odgovornog lica u ovom predmetu će biti preduzete zakonom propisane mjere.

U toku preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalistička oprema, donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS i UNODC-a.

ČITAJ JOŠ:  Oduzeta veća količina Kamagre i srebra

Pozivamo sve građane da ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o utaji indirektnih poreza, to dojave na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 ili putem kontakta na viber broj 065/355-155. Sve prijave su potpuno anonimne i besplatne.

GODISNJICA
MARKETING