mm
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

Ministarstvo za brigu o porodici Srbije saopćilo je danas da je za vrijeme službenog puta ministra Ratka Dmitorvića primijećeno u toku vožnje da je neko olabavio šarafe na prednjim točkovima službenog vozila kojim se on vraćao iz Niša.

U saopćenju se navodi da je Dmitrović u ponedjeljak boravio u službenoj posjeti Nišu, a da je problem primijećen nakon što je ka Beogradu krenuo službenim vozilom Škoda Superb, kojim je upravljao vozač Vlade Srbije.

– Na izlazu iz Niša, a prije uključenja na auto-put za Beograd, vozač i ministar osjetili su čudan zvuk koji je dolazio s prednje strane vozila. Zaustavili su kola i ustanovili da su na prednjem lijevom točku odvrnuti svi šarafi, od kojih su tri pala na zemlju pri samom dodiru. Na desnom prednjem točku arafi su bili olabavljeni – dodaje se u saopćenju.

Naglašeno je da po elementarnoj tehničkoj procijeni, tako nešto ne može da se dogodi samo od sebe, odnosno da je “moguće jedino djelovanjem ljudskog faktora”.

– Srećom, ministar Dmitrović je na vrijeme prekinuo vožnju koja je mogla da se okončana tragično. Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno radi na ovom slučaju – ističe se u saopćenju.